Logo
Одштампајте ову страницу

Рефинансирањем стамбеног кредита можете уштедети 20.000 евра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

refinsniranjeБЕОГРАД - Камате на кредите падају и тренутно су на историјском минимуму како кажу економисти, па је самим тим рефинансирање претходно узетог стамбеног кредит добра одлука.


Када узмемо на пример стамбени кредит који је узет пре пет година и данас, не можемо а да не приметимо да је камата знатно нижа.
Уколико сте пре пет година узели стамбени кредит у висини од 70.000 евра по каматној стопи од 5,5 одсто и периодом отплате од двадесет пет година, месечна рата би вам била 430 евра, преноси портал Каматица.


Данас је камата на стамбени кредит око три одсто па уколико се одлучите да сада рефинансирате остатак дуга по том кредиту, који би отприлике износио око 62.500 евра, на име месечне рате бисте давали 347 евра.


Када упоредите рату коју данас плаћате и рату коју бисте плаћали уколико рефинансирате остатак дуга по кредиту, уштедели бисте 83 евра месечно, а за двадесет година колико имате до краја отплате кредита на цео период ћете уштедети 19.920 евра.


При рефинансирању стамбеног кредита проћићете исту процедуру као и приликом узимања стамбеног кредита.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 31 јануар 2017 15:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015