Кућа Добрих Вести

Login

Развојна Агенција Србије покренула кампању „Креирај живот“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

rasssssРазвојна агенција Србије (РАС) покренула је кампању „Креирај живот“ која обухвата осам програма подршке намењеним микро, малим, средњим предузећима и предузетницима.

 

На званичном представљању програма подршке у просторијама РАС, речено је да ће у 2017. бити додељена бесповратна средстава кроз суфинансирање и то: до 70% за почетнике, до 50% за постојеће фирме и до 60% за организације и институције.

 

„За првих шест програма, намењених почетницима у пословању, унапређењу конкурентности, унапређењу економског развоја, иновацијама, наступу на страним тржиштима и промоцији извоза опредељено је 435 милиона динара. Ти програми ће већ од понедељка бити доступни привредницима. Поред тога, у наредне две недеље биће на располагању и програм менторинга, за који је издвојено око 20 милиона динара, као и програм за подршку привредницима који отварају нова радна места, а који се спроводи по Уредби о привлачењу инвестиција Владе Србије“, истакао је в.д. директора РАС Жељко Сертић.

 

Сертић је додао да ће за спровођење програма широм Србије од великог значаја бити мрежа од 16 регионалних развојних агенција, а које ће бити на располагању привредницима за више информација. Одржан је и састанак представника РАС-а и мреже од 15 акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА), са циљем представљање програма подршке РАС у 2017. години.

 

Државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац рекао је да је расписивање програма део глобалног плана државног развоја вертикалне индустријске политике. Он је такође додао да је држава обезбедила средства за бројне програме и то не само из будџета, већ и из међународних финансијских институција попут Светске банке и Немачке развојне банке КфW.

 

Слоганом „Креирај живот“, РАС поручује предузетницима да су они кључни доносиоци одлука у свом животу и да доношењем правовремених одлука могу да креирају живот по својој мери.

 

За све додатне информације можете се обратити Развојној агенцји Србије, контакт Јасмина Симић: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Telefon: +381 64 801 86 18; +381 11 33 98 900

Више информација о јавним позивима прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 март 2017 20:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија