Logo
Одштампајте ову страницу

Панчевци покренули први српски порески водич

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sajttttttТим младих Панчеваца, који је победио на такмичењу Министарство отворених података (Министрy од дата) у фебруару 2017. године, ових дана је у рад пустио сајт на којем грађани Панчева, али и целе Србије могу да се информишу о порезима и трошењу буџетског новца.

 

Творци идеје Душан Павлов, Предраг Мијалковић и Мирослав Крстић су се као тим Туx Бустерс, нашли међу пет тимова из целог региона који су добили прилику да реализују свој пројекте. Они су победили у оквиру категорије Градови будућности (Cities of tomorrow) и освојили награду од 2500 долара, који су уложили у израду веб сајта.


Портал otvoreni-porezi.rs ће се бавити пружањем бесплатне пореске помоћи у виду првог српског веб пореског водича кроз порезе Републике Србије и питањима финансијске одговорности градова у смислу приказивања начина трошења новца из локалних буџета.
На такмичењу Министрy оф дата су учествовале земље Западног Балкана - Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Албанија и Србија, а циљ је био да се људи из региона активно укључе у коришћење отворених података, јер то на овим просторима још увек није довољно развијено.

 

Извор: 013info.rs/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 09 јун 2017 15:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015