Logo
Одштампајте ову страницу

Дринска регата – фешта на реци

Оцените овај чланак
(4 гласова)

drinskaregata405Бајина Башта већ скоро четврт века организује Дринску регату која је највећа манифестација на води у региону и са целокупним садржајем и по масовности једна од најзначајнијих туристичких манифестација у Србији.


Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља спој традиције са савременим туристичким трендовима. Дринска регата поред великог спуста реком Дрином обухвата и бројне пратеће садржаје који сваке године у јулу у Бајину Башту привуку преко 100 000 посетилаца.


У 2016. години Дринска регата је награђена са два најзначајнија признања у туризму у Србији тако да је и званично крунисана као најбоља српска туристичка манифестација.


Од стране Туристичке организације Србије Дринској регати је на Светски дан туризма додељен Туристички цвет 2016 за најбољу туристичку манифестацију а од стране Привредне коморе Србије и Министарства трговине, туризма и телекомуникација награда „Најбоље из Србије 2016“ за најбољу туристичку манифестацију у функцији промоције Србије.


За овогодишњу манифестацију смо припремили веома садржајан програм а циљ нам је да поред традиционално одличног провода свим гостима Дринске регате представимо комплетну туристичку понуду Бајине Баште али и региона Подриња и западне Србије.


Програм


Среда, 19. јул


21.00 Концерт Тропико Бенда у С.Р.Ц. „Браћа Милутиновић“


Четвртак, 20. јул


16.00 Такмичење у припремању рибље чорбе поред речице Врело у Перућцу.
Хуманитарни концерт у С.Р.Ц. „Браћа Милутиновић“
20.00 Трубачки оркестар Петра Милићевића
21.00 Џубокс бенд
22.00 Пинкове звезде


Петак, 21. јул


17.00 Егзибициони скокови са моста у реку Дрину, излетиште Рача.
Музички фестивал МОСТ ФЕСТ, прво вече учествују:
20.15 Предгрупе
21.00 ЗДРАВКО ЧОЛИЋ


Субота, 22. јул


до 10.30 Евидентирање пловила и учесника и спуштање пловила
11.00 24. Дринска регата®, велики забавно рекреативни спуст од Перућца до Рогачице
Музички фестивал МОСТ ФЕСТ, друго вече учествују
21.00 „РОК У ПОНОЋ “ Бајина Башта
22.00 НЕВЕРНЕ БЕБЕ
00.00 КЕРБЕР


Од 19. до 23. јула на тргу и главној улици у Бајиној Башти организује се Сајам сувенира, домаће радиности, меда и ракија.
Детаљне информације о програму 24. Дринске регате и све податке везане за туризам у Бајиној Башти можете добити на телефон
Туристичког информативног центра у Бајиној Башти 031/866-903, мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ,
и путем ФБ странице.


Извор: Кућа добрих вести 



Последњи пут измењено уторак, 04 јул 2017 22:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015