Logo
Одштампајте ову страницу

Швајцарски „Namics” удвостручава број запослених у Србији до 2019. године

Оцените овај чланак
(1 Глас)

JurgŠtukerБЕОГРАД - Водећа швајцарска софтверска агенција „Namics” удвостручиће број запослених у београдској канцеларији са циљем да у 2019. години запошљава око 100 софтверских стручњака, истакао је Бернд Шоп, стручњак у области дигиталних технологија, приликом именовања на позицију извршног директора.

 

Шоп је на тој позицији наследио Јурга Штукера, дугогодишњег извршног директора и партнера у компанији, који је постао члан Управног одбора „Namics-a“ и фокусираће се на консултације и иновације, саопштила је та ИТ компанија.

 

„У Београду и Србији има много талентованих инжењера и моје досадашње искуство је показало да се они ни по чему не разликују од наших колега у Швајцарској и Немачкој. Српски инжењери имају одлично образовање, радну културу, знатижељни су и посвећени. Поставили смо неке стандарде који се тичу инжењерске стране посла и због тога ће Србија и у будућности заузимати важно место у нашим плановима”, истакао је Бернд Шоп, приликом излагања бизнис стратегије.

 

Уз око 450 колега из Швајцарске и Немачке на „Namics-овим” међународним пројектима тренутно ради и 50 висококвалификованих софтверских стручњака из Србије, а план је да београдска канцеларија у наредном периоду расте најмање 20 одсто годишње. „Акценат ће нам бити на запошљавању Јава инжењера, а поред осталих технологија, желимо да почнемо и са формирањем тима који ће радити у .Нет технологији”, напоменуо је Шоп.

 

Осим развоја пословања у Србији „Namics-a -ова” стратегија укључује „останак на лидерској позицији на швајцарском тржишту, раст изнад тржишног просека у Немачкој и проналажење талентованих софтверских инжењера”, наводи Бернд Шоп, извршни директор „Намицс-а” и додаје: „Софтверско тржиште је просперитетно, потражња за квалитетним инжењерима је велика и без њих нема напретка. Важно је да ценимо људе са којима радимо.”

 

Бернд Шоп је члан „Namics-a -овог” тима од 2002. године, а од 2005. је партнер у компанији. Од 2015. године бави се односима са клијентима и најзаслужнији је за постављање система, који је омогућио да  „Namics“ 2015. отвори канцеларију у Београду: „Организациона структура нам је таква да наши клијенти раде са инжењерима који су најквалификованији за одређену област, независно одакле су. Због тога српски инжењери успешно развијају пројекте за највеће немачке и светске компаније. У данашњем, динамичном окружењу није логично да постоје ограничења, нити да локални менаџери бирају искључиво локалне инжењере.”

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 08 јул 2017 22:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015