Logo
Одштампајте ову страницу

Педесет милиона евра за стартапе из централне и источне Европе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

stetetettБЕОГРАД - OXO Group који помаже финасирање и ацкелерацију стартапа из централне и источне регије удружио се са Европским инвестиционим фондом у склопу InnovFin Business Angels иницијативе како би заједно пружили финансијску подршку стартаповима из централне и источне Европе.


Тако је оформљен OXO CEE Angel fond подржан од стране кровне InnovFin – EU Finance for Innovators иницијативе укључен у програм Horizon 2020, као и Европског фонда за стратешке инвестиције.


Договором између EIF-a и OXO Gropu подразумева да ће стартапи у раној фази развоја до краја године бити финансирани из фонда вредног 50 милиона евра, а да ће просечан износ појединачне инвестиције износити три милиона евра.


Различити сектори OXO-a имаће улогу менаџмента OXO CEE Angel fonda, инвестиционих саветника, али и узети учешће у процесу селекције и управљању портфолијом фонда.


Уз то, фонд је склопио партнерства са angel инвеститорима у региону ради заједничких улагања, па ће компаније у које се буде инвестирало моћи да искористе искуство и контакте својих инвеститора.


Нови инвестициони фонд почиње са радом до краја године.

 

Извор: Кућа добрих вести/Стартит


Последњи пут измењено четвртак, 27 јул 2017 12:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015