Logo
Одштампајте ову страницу

Цео регион на једном порталу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

REGIONБЕОГРАД  - Компанијама из света, заинтересованим за улагање и пословање на Западном Балкану већ почетком идуће године биће на располагању онлајн регионална инвестициона платформа са свим информацијама битним за сагледавање инвестиционе и пословне климе и доношење одлука о инвестирању у економије региона, најавио је данас у Берлину Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

 

Представљајући обрисе будућег портала на Берлин Глобал Форуму, у организацији BMW фондације, Чадеж је рекао да ће корисницима на једном месту бити доступни кључни макроекономски показатељи, све информације о правном оквиру, финансијским и другим подстицајима, тржишту, конкретним пројектима у које инвеститори могу да пласирају свој капитал. У оквиру портала представиће се и искуства компанија које су већ улагале у овај регион.

 

Садржај портала, по речима Чадежа, значајно ће допринети јачању владавине права и транспарентности у економијама региона. Биће то још један алат привредним коморама, чланицама Коморског инвестиционог форума, при креирању препорука доносиоцима одлука.

 

„Информације из ове базе помоћи ће нам да креирамо квалитетне иницијативе за отклањање баријера успешнијем пословању, усаглашавање регулативе, процедура и праксе са правним оквиром препознатљивим инвеститорима. То води стварању подстицајног окружења за економски раст и развој Западног Балкана”, објаснио је Чадеж.

 

Инвестициона платформа биће први пут представљена на Инвестиционом форуму ЕБРД посвећеном Западном Балкану, следећег фебруара у Лондону.

 

Пројекат финансира Европска банка за обнову и развој у склопу подршке ЕУ активностима Сталног секретаријата Коморског инвестиционог форума са седиштем у Трсту на повезивању пословних заједница и привлачењу инвестиција у регион Западног Балкана.

 

Израду портала подржали су BMW Фондација, консултантска кућа „Роланд Бергер”, адвокатска канцеларија Карановић Николић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 новембар 2017 14:12
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015