Logo
Одштампајте ову страницу

Регионални портал привредних регистара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

aprrrrrrБЕОГРАД - У сарадњи са Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) и Централним регистром Републике Македоније (ЦРРМ), у Агенцији за привредне регистре (АПР) јуче је почела дводневна радионица “Регионални портал привредних регистара” на којој учествују представници из регистарских институција Албаније, Босне и Хецеговине (Федерација БИХ и Република Српска), Македоније, Румуније, Словеније и Хрватске.

 

Радионицу је отворио Френклин Стивс (Franklin Steves), виши саветник ЕБРД-а, из Лондона, који је указао да овим пројектом ЕБРД пружа снажну подршку регионалном повезивању и прекограничној сарадњи. Помоћник министра привреде Душан Вучковић истакао је важност повезивања и међусобне сарадње између регистарских институција у региону, док је Марија Бошковска-Јанковски, директорка македонског Централног регистра изразила задовољство због тога што је, после вишемесечне плодне сарадње, успостављен заједнички портал који ће допринети унапређењу пословне климе Македоније и Србије.

 

Додатна вредност за привреднике

 

Звонко Обрадовић, директор српске Агенције за привредне регистре, нагласио је да регистарски органи који воде драгоцене базе података тек међусобним повезивањем могу да пруже додатну вредност за привреднике и остале кориснике којима ће, у будућем периоду, бити понуђени нови сервиси и услуге са подацима и из других националних регистара, како се они буду прикључивали на портал.

 

Учесницима радионице представљена је демо верзија Регионалног портала Србије и Македоније, док ће већ почетком идуће године привредницима бити доступни комбиновани сервиси и услуге са упоредним пословним подацима и информацијама о регистрованим власницима, компанијама и њиховим финансијским показатељима, са микро и макро извештајима и анализама које обухватају податке и графичке приказе за временски период од 3 године. Сви сервиси и услуге биће доступни на три језика (енглески, македонски и српски), уз наручивање и плаћање услуга и сервиса он-лајн.    

 

Пројекат „Развој регионалног портала привредних регистара за Србију и Македонијуˮ, у складу са Меморандумом о разумевању Европске банке за обнову и развој и Владе Републике Србије, кофинансира и администрира ЕБРД, до јула 2018. године, након чега ће портал наставити са радом као самоодрживи пројекат.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 децембар 2017 22:19
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015