Logo
Одштампајте ову страницу

Студенти представљају своје предузетничке идеје инвеститорима на скијама

Оцените овај чланак
(2 гласова)

auxesiaДва студентска тима, који су завршили тромесечни бесплатан програм у Стартап центру Економског факултета, позвани су да своје предузетничке идеје представе на великом сајму инвеститора у аустријском скијалишту Инзбрук.

 

Студенти који су своје пројекте развијали претходних 90 дана представиће се на овом догађају потенцијалним инвеститорима на врло необичан начин – на скијама, објавио је Стартап центар Економског факултета у Београду.

 

Тим „Auxesia“ који чине студент Економског факултета Никола Батић и студенти ЕТФ-а Вук Пајовић, Милош Вујадиновић развили су уређај који омогућава једноставну комуникацију у током бављења спортовима као што су скијање, алпинизам, маунтин бајк.

 

Други тим, „Bikeseeing“ у којем су студенти Економског факултета, ЕТФ-а и Учитељског факултета, Борис Лојаничић, Димитрије Стојановић, Марко Клаћ, Никола Кривачевић и Илијана Драча представиће бизнисменима платформу која спаја бициклисте и туристе, нудећи туристима узбудљив, авантуристички и ефикасан вид обиласка нових градова путем бицикла уз помоћ водича.

 

Студентски тимови са најбољим идејама у Стартап центру имају прилику да науче како да реализују своју идеју односно како да направе своју компанију - од валидирања идеје, упознавања са потенцијалним купцима и тржиштем, до развијања минималног производа и стратегија брзог изласка на тржиште. У току овог процеса су развили и тестирали свој производ или услугу и креирали почетни бизнис модел и стратегију раста компаније.

 

Оба тима ће покушати да придобију потенцијалне инвеститоре на ски стази, док се возе жичаром на неки од планинских врхова познатог скијалишта, почетком марта месеца.

 

Стартуп центар на Економском факултету расписао је конкурс за другу генерацију полазника бесплатног менторског програма.

Рок за слање пријава је 20. фебруар, а пријављивање је на ОВОМ линку.

 

 

 Извор: Кућа добрих вести

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015