Logo
Одштампајте ову страницу

Конференција о креативној индустрији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kreativneeee45454БЕОГРАД - Председница Владе Србије Ана Брнабић говориће у уторак на отварању конференције "Креативна Србија: будућност је креативна".

 

Циљ конференције која почиње у 12 часова у Југословенској кинотеци је представљање економског доприноса креативних индустрија и потенцијала за њихов даљи раст, као и утицаја креативних индустрија на изградњу нове слике Србије.

 

Конференцију организује Кабинет председнице Владе Србије, као први корак у правцу системске подршке одрживом развоју тог сектора.

 

Креативне индустрије у Србији представљају велики економски потенцијал - запошљавају више од 100.000 људи, од којих је скоро 70 одсто између 25 и 44 година старости, а велики број чине жене.

 

Након уводног излагања, председница Владе Ана Брнабић присуствоваће и панелу о креативним индустријама и културној дипломатији, на којем ће говорити Биљана Србљановић, редовна професорка на Универзитету уметности у Београду, Иван Меденица, уметнички директор БИТЕФ-а и редовни професор на Универзитету уметности у Београду, Иван Петровић, председник Управног одбора Еxит фондације, Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске и Јасна Димитиријевић, управница Коларчеве задужбине.

 

Модератор панела је Љиљана Рогач Мијатовић, виши научни сарадник у Институту за позориште, филм, радио и телевизију Факултета драмских уметности, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 11 март 2018 16:45
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015