Logo
Одштампајте ову страницу

Грешке као инспирација

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kreiranje33333Да ли вам се догодило да вам нека грешка послужи као инспирација за још већи успех и решавање проблема?

 

Многи људи у већини случајева игноришу или ниподаштавају ове спонтане наговештаје инспирације због тога што их виде као грешке и неуспех. Понекад се због њих осећају фрустрирани. У ствари, то су само резултати који су друкчији од очекиваних, а често и тренуци нових шанси.

 

За то може да послужи причпа о Пост-ит бренду, лепљивим папирићима које много људи користи за записивање подсетника и дневних обавеза.

 

Шездесетих година прошлог века, Спенсер Силвер, хемичар компаније 3М је покушавао да направи супер јак лепак за селотејп. Међутим, грешком је настао изузетно слаб лепак специфичне структуре који је врло благо приањао за подлогу. Када се нанесе на папир, било га је лако одлепити и поново залепити. Могло је да се деси да овај неуспели покушај буде заборављен, али није. Силвер је покушавао да заинтересује своје колеге, али нико није марио за његов лепак. Све док се његов колега Фреј (Art Frey) није досетио практичној примени:

 

Фреј је певао у црквеном хору, а папирићи којима је у књизи псалама обележавао песме су му стално испадали. Наставак приче већ претпостављате: Употребио је Спенсеров лепак да лепи те папириће, потом је прототипе Пост-Ит папирића користио за белешке менаџменту, све док их није убедио да почну са производњом. У времену након појављивања је настало много копија овог производа, али остаје чињеница да се Пост-ит, поред спајалице, сматра највећим открићем у области канцеларијског материјала.

 

Тренинг „Манифестинг“

 

Ова прича је послужила Тиму за „Креирање успеха“ који се бави мотиваиционим коучингом да организује тренинг под називом Манифестинг на коме се објашњава како се прави и шта све треба да има једна To Do листа ако желимо да стварно постигнемо оне активности које на њу ставимо.

 

Ово је само једна од великих целина која се обрађује на тренингу.

 

Први дан тренинга је посвећен јасном дефинисању резултата које хоћемо да постигнемо и разбијању унутрашњих ограничења које нас у томе спречавају.

 

Други дан се пролази кроз искуство спознаје свих „спољашњих“ препрека које стоје на путу и грађење свог „новог ја“, идентитета који пружа подршку у креирању живота који желимо.

 

Трећи дан се говори о круцијалним елементима свесног креирања жељених резултата и постављању прецизне структуре које осигуравају да искуство кроз које прођемо на тренингу и алати које добијемо не буду изгубљени након што одемо са последњег дана.

 

Као осигурање да се то не деси ту су и штампани материјал и аудио технике, који прате структуру тренинга и помажу ти да убрзаш остварење резултата.

 

По сличном принципу настао је један производ који скоро свако од нас има или је у неком тренутку имао у својој кући или канцеларији. Сви они који су похађали тренинг Манифестинг знају ову причу јер је инструктури користе како би илустровали принцип употребљавања „грешака“ у нашу корист.

 

Распоред за априлски Манифестинг можете погледати на званичној Инстаграм страници, Фејсбуку или званичном сајту.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 17 март 2018 13:39
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015