Кућа Добрих Вести

Login

Наташа Савић победила на првом „Турниру Ирена Калочаи“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1zrenjaninjokovicsavicandjelkovickalocaiЗРЕЊАНИН - Куглашица Апатина Наташа Савић освојила је прво место на првом женском „Турниру Ирена Калочај“  у организацији Куглашког клуба Кристал из Зрењнина.


Савићева је, у узбудљивој завршници, јер се све решило у последњих неколико хитаца, оборила 599 чуњева и за чуњ претекла репрезентативку новосадског Џамбо инвеста Јасмину Анђелковић (598) док је треће место припало Невенки Јоковић првотимки суботичког Пионира са  595 чуњева. Све три су играле у последњем, од четири финална блока, и претекле су најбољу после три блока Ливиу Санто (Пионир) која је, са 583 чуња, заузела четврто места. Пета је била Зорица Бараћ из Пионира са 571 чуњем
1zrenjaninkuglasicekristalaiirenakalocaiТурнир је организовао Куглашки клуб Кристал из Зрењанина и трофеје је поделила легендарна зрењанинска репрезентативка, касније савезни селектор Југославије и председник Куглашког савеза Југославије (1984 - 1986) Ирена Калочаи, која је  више деценија тренирала и куглашице Кристала. Прве три награде износиле су десет, седам и пет хиљада динара. Учествовале су 34 куглашице.
Прелазни пехар победници Наташи Савић уручио је председник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић.
Турнир, који ће постати традиционалан, пратили су бројне угледне званице и пријатељи куглашког спорта.

Извро: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија