Logo
Одштампајте ову страницу

Тандем бициклистички маратон Крагујевац – Мостар

Оцените овај чланак
(1 Глас)

maraotonnnnnnKРАГУЈЕВАЦ - Тандем бициклистички маратон “Крагујевац – Мостар 2018“ стартовао је испред Центра за спорт и рехабилитацију ОСИ “Искра“. 

 

Наредна три дана три тандем и 10 бициклиста уз пратњу, прећи ће преко 400 километара.

 

Јединствена традиционална спортска манифестација чији је циљ промоција пријатељства, спорта и подршка особама са инвалидитетом ове године одржава се 15. јубиларни пут. Иницијатор те манифестације је Параолимпијски клуб “Јуниор“, који ове године обележава 20 година постојања.

 

“Ми смо се определили да у овој години не славимо јубилеј, већ се посветимо манифестацијама и активностима које доприносе видљивости спортиста особа са инвалидитетом“, рекао је Горан Николић генерални секретар ПАК “Јуниор“.

 

Идеја за тандем бициклистички маратон покренута је 2004. године обновљењем Старог моста на Неретви, као и донација три тандем бицикла Параоломпијској академији исте године.

 

Тандем бициклизам је наинтегралнија дисципилна олимпијског програма у којој равноправно учествују слепи и слабовиди са потпуно здравим бициклистима.

 

“Тандем бициклистички маратон била је прилика да возећи до Мостара кроз велике центре у Србији и БиХ промовишемо тандем бицклизам у чему смо и успели. Поносни смо на то што је ова манифестација постала традиционална и што поред институционалне подршке ове године имамо и подршку привредника. Посебно се поносимо тиме што је маратон изнедрио и репрезентативце који су први пут наступили у тандем бициклизму на Параолимпијади и што имамо европске шампионе у паратриатлону. Ипак, најважније је пронети поруку пријатељства. Захваљујући томе 1.000 спортиста млађих категорија дође из Мостара у Крагујевац и обрнуто, зближиле су се породице и деца и створила другарства и пријатељства која ће трајати”, истиче Николић.

 

Покровитељи тандем бициклистичког маратона су амбасада БиХ и градови кроз које бициклисти пролазе, Ужице, Вишеград и Сарајево, а подршку овој идеји од почетка пружају градови побратими Мостар и Крагујевац.

 

Извор: Ritamgrada.rs/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 26 јул 2018 10:58
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015