Кућа Добрих Вести

Login

Наступи падобранаца из Србије на „светској сцени“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

padobnrsvosvetЧланови Ваздухопловног савеза Србије и припадници Војске Србије, спортски и војни падобранци тренутно су у мађарском граду Солнок, где од 9. до 21. августа наступају на 42. Светском војном првенству у падобранству.

 

Наши такмичари ће се у конкуренцији од 250 учесника из 38 држава борити у три дисциплине – скок на циљ, појединачни фигуративни скокови и групни ликови скокови.

 

У женској конкуренцији ће наступити једина дама из репрезентације Радмила Ђурић, а Ненад Стојиљковић ће бити представник Србије у улози судије такмичења. Скокови на циљ се изводе са 1.100 метара, фигуративни појединачни скокови са 2.200 метара, а фигуративни групни скокови са висине од 3.200 метара.

                                  lepotayivljenja1

 

Такмичење се организује од стране Међународног комитета за војни спорт од 1964. године. Право учешћа имају само војне репрезентације, чланице комитета, а Војска Србије је ове године послала репрезентацију десети пут на ово престижно такмичење. Да је сам успех и учешће на такмичењу, говори чињеница да је позвано преко 130 војних репрезентација, а да је селектовано само ових 38 репрезентација, међу којима је и Србија.

 

Светско војно првенство је званично отворено 10. августа, а такмичарски дани су од 11. па све до 20. августа.

 

По повратку са овог такмичења, део екипе ће из „војног“ прећи у „спортски“ ваздухопловни свет, и наступити на 35. ФАИ Светском падобранском првенству у класичним дисциплинама, које ће се одржати од 24. до 31. августа у Монтани у Бугарској. Србију ће представљати Мирољуб Јанићијевић, Дејан Цветковић и Синиша Мићић из ПЕВС „Небеске видре“, заједно са Игорем Жмирићем и Слободаном Терзићем из Падобранског клуба „Делта“ из Београда.

 

                                     paradaciklus

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 19 август 2018 17:12

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија