Кућа Добрих Вести

Login

Како да се изборите са усамљеношћу за време празника

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pixabeyzzzzzzzНисте једини који се осећају усамљено за време празника. Многе људе „нервирају“ празничне песме које се врте изнова и изнова у тржним центрима. Гужве су саме по себи иритантне, а камоли када треба сами да се носите са њима.

 

Без обзира да ли жалите, сами сте, или вас ово време подсећа на нешто што сте некада имали, знајте да нисте једини. Усамљеност може да вас измори и да вам се чини како нема краја. Ако испланирате унапред ваше дане за време празника, можда ћете се осећати мало боље.

 

Постоје три врсте усамљености против којих се људи боре за време празника, пише Инц. Ево најбољих стратегија како да се изборите са њима:

 

Емоционално сте искључени

Емоционално сте искључени када се налазите у друштву, а осећате се невидљивим и несхваћеним. Можда сте у браку, али се не осећате блиско са својим партнером. Како то да решите?

 

1. Изаберите једну особу да се повежете са њом

2. Потрудите се да будете друштвени, иако се тако не осећате

3. Саботирајте своје негативне мисли позитивним размишљањем

 

Хронична усамљеност

 

Ако се генерално осећате усамљеним током године, празници могу да појачају таква осећања. Важно је да се повежете са људима. Ево неких стратегија које можете применити ако се током празничног периода стално осећате усамљеним:

 

1. Позовите некога у госте

2. Обновите контакт са старим пријатељем

3. Будите укључени у догађаје у комшилуку и заједници

 

Празнична усамљеност

 

Ако су вам деца са другим родитељем за време празника или вам је ово прва година коју проводите без породице, празници знају посебно тешко да вам падну ако сте сами.

Уколико сте сами за време празника, испланирајте стратегију унапред:

1. Започните нову традицију сами са собом

2. Питајте породицу и пријатеље како ће они провести празнике

3. Смислите занимљиве поклоне за ваше ближње

 

Пронађите здраве начине да се изборите са вашим осећањима током празника. Прошетајте, тренирајте, заокупите се неким хобијем или једноставно урадите нешто за себе. Ограничите време које проводите на друштвеним мрежама.

 

Ако и даље не можете да издржите и осећате се врло лоше, потражите стручну помоћ. Немојте се плашити разговора са психотерапеутом.

 

Извор: BIZLife


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија