Logo
Одштампајте ову страницу

Светски дан деце оболеле од рака

Оцените овај чланак
(1 Глас)

svetskidannurdorСваког 15. фебруара, Свет обележава Дан деце оболеле од рака, а Национално удружење родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР, традиционално ће организовати хуманитарне скупове на трговима, главним улицама и шеталиштима више од 30 градова широм Србије.

 

У Београду, централна манифестација са музичким програмом биће организована на платоу код Делијске чесме у Кнез Михајловој улици, од 12 до 14 часова.

 

Тачно у 13 часова, под слоганом И ја се борим, симболично ће се послати срце подршле за све малишане који се лече од рака, у знак подршке овим суперхеројима, али и онима који више нису са нама.

 

НУРДОР се, заједно са свим пријатељима, родитељима, волонтерима и јавним личностима, већ пуних 15 година бори за већу видљивост питања малигних обољења код деце и проблема са којима се ове породице сусрећу, као и постизање већег сензибилитета друштвене заједнице. Кроз кампању подстиче како појединце, тако и компаније на активно узимање учешћа у пројектима којима заједнички олакшавамо храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења. Ова кампања резултирала је прошле године отварањем новог крила Клинике за дечје интерне болести у Нишу, хемато-онколошког одељења у које су грађани Србије кроз донације уложили више од 100 милиона динара.

 

Борба за нову Родитељску кућу

 

Ове године бори се заједно за нову Родитељску кућу у Београду, као највећем дијагностичком и терапијском центру педијатријске онкологије у Србији, са истовремено највећим бројем деце која долазе на лечење. С обзиром да су често у питању породице из мањих средина, које нису у могућности да у Београду обезбеде смештај, неопходно је омогућити простор у ком они могу да бораве за време лечења. Нажалост, сведоци смо све већег броја деце којима је ова подршка потребна, а наши тренутни капацитети нису довољни.

 

Удружење позива београђане да дођу у петак, 15. фебруара и својим присуством се придруже борби свих нас за оне којима је наша подршка неопходна. Све оне које то не буду у могућности, позивамо да се прикључе кампањи ’И ја се борим’ и донирају средства путем слања СМС поруке на број 1150 (свака порука износи 100 динара).

 

Ове године НУРДОР обележава 15 година постојања и за ово време кроз наше удружење прошло је више од 1500 породица којима је пружена подршка у лечењу и након њега, више од 1.000 потпуно бесплатних рехабилитација организовано је за децу која су победила болест, изграђено је пет родитељских кућа и једна потпуно нова болница, а преко 1000, посебно едукованих волонтера поклонило је више од 100.000 сати волонтерског рада у пружању подршке кроз разне активности за унапређење услова лечења и бриге о деци оболелој од малигних болести.

 

Осим у Београду, тог дана, хуманитарне акције подршке НУРДОР ће организовати и у: Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Чачку, Ужицу, Суботици, Краљеву, Смедереву, Зрењанину, Шапцу, Смедеревској Паланци, Аранђеловцу, Ивањици, Ваљеву, Убу, Рековцу, Пријепољу, Трстенику, Сомбору, Сремској Митровици, Лесковцу, Вршцу, Пироту, Врању, Лебану, Лазаревцу, Крушевцу, Прокупљу, Новом Пазару, Сурдулици, Бору, Горњем Милановцу и Врњачкој Бањи.

 

Ово је заједничка борба свих нас и потребна нам је подршка свих који су у могућности да нам се придруже и зато се надамо да се видимо у петак, 15. фебруара, од 12 до 14 часова, код Делијске чесме у Кнез Михаиловој улици.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 12 фебруар 2019 17:58
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015