Кућа Добрих Вести

Login

Новосадски хуманитарни центар и Саветовалиште за младе организују групне терапије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

omladinaopenmindsdfdfdfНовосадски хуманитарни центар и Саветовалиште за младе организују групне терапије, на којима ће учесници моћи да са стручним лицима поразговарају о разним проблемима из њиховог живота. Учешће на терапијама је бесплатно, а пријаве су у току. ...

 

Централна тачка сваког сусрета су актуелни садржаји, које су чланови групе вољни да поделе са другима. На тај начин, учећи о другима и њиховим животним изазовима, снагама, слабостима и дилемама, полазници групних терапија научиће како да лакше прихвате друге, а и себе.

 

"Одлучили смо се просто за овај корак у нади да пре свега можемо помоћи људима који су нажалост на листи чекања, а са друге стране људима који заиста желе да помогну себи и да крену, и који немају проблем да тако кажем с обзиром на осетљивост теме, да о таквим стварима причају у групи", каже Мира Новаковић Илин, Новосадски хуманитарни центар.

 

Терапије обухватају рад у групама које броје од шест до десет учесника оба пола, старости од осамнаест година па навише. Сусрети су планирани два пута недељно у трајању од 120 минута, а завршавају се након 5 месеци.

 

"У последњих неколико година се смањила та стигма, да тако кажем да је срамота ићи, да је срамота потражити помоћ уколико имати проблем са менталим здрављем, са просто неким вештинама које су вам потребне да превазиђете неке кризе са којима се суочавате, и све је већи број младих људи који нема проблем да се нама обрати, што је нама и драго", каже Мира Новаковић Илин, Новосадски хуманитарни центар.

 

Сви заинтересовани за учешће у терапијама могу се пријавити путем друштвених мрежа, интернет странице "Новосадски хуманитарни центар", као и путем имејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: РТВ

 


Последњи пут измењено субота, 25 јануар 2020 00:50

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија