Logo
Одштампајте ову страницу

Лансиран добар сајт о аутизму

Оцените овај чланак
(2 гласова)

autizamslikadfdfdfdfДегордиан, маркетинг агенција која је много више од тога, успео је да за 24 часа покрене сајт који покрива све важне информације за породице које живе са аутизмом. Информације покривају регион Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

 

“Стартап за 24 часа” је пројекат који организује Дегордиан већ четврти пут, а има за циљ да креира производ дигиталног маркетинга, по сопственом избору, у 24 часа. Претходни пројекти су служили да покажу пун капацитет креативности и страсти које запослени гаје према свом послу, али овај пут су се одлучили за тему која се тиче свих нас.

 

На идеју су дошли на предлог колеге који је, као родитељ детета са аутизмом, указао на недостатак веродостојних извора на интернету за породице које сумњају да њихови чланови имају неки облик аутизма.

У реализацију пројекта су се укључили запослени из канцеларија у Београду, Загребу и Мостару, поделили се у тимове и у рекордном року креирали сајт sveoautizmu.com.

 

 

Пре него што су се окупили, одрађена је изванредна припрема. Организовани су састанци са стручњацима из те области, како би се што боље разумели проблеми на које родитељи наилазе када се суочавају са аутизмом.

 

Два најважнија проблема су: комуникација са докторима када породица не живи у већем граду и проблем са информацијама које родитељи налазе на интернету, углавном непроверене, збуњујуће и спорадичне. Имајући све ово у виду, хумани тим Дегордиана је створио платформу на којој се могу наћи корисне и стручне информације, тест којим се лакше открива ризик детета и, уколико постоји, који су следећи кораци, као и комплетан списак званичних установа којима се родитељи могу обратити.

 

Поред ових проблема, у разговорима са докторима и стручњацима откривено је да постоји потреба за обједињеном иницијативом која би едуковала и помагала родитељима, а поред тога би промовисала инклузију деце са аутизмом у друштву и ширила свест о томе да сва деца пођеднако заслужују љубав, пажњу, дружење и игру. Заједничком сарадњом иницијатива је названа плави компас.

 

Више о томе како је цео пројекат текао можете погледати у видеу.

 

Извор: Кућа добрих вести/Маркетинг мрежа

 


Последњи пут измењено субота, 25 април 2020 18:43
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015