Logo
Одштампајте ову страницу

Онлајн филозофски кафе: Да ли се комплекси могу превазићи?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

temafilozofija34343434Српско удружење за филозофску праксу-СППА и Удружење за филозофску праксу "Филозофска кућа" организују сутра са почетком у 18 часова онлајн филозофски кафе: Да ли се комплекси могу превазићи?

 

Када кажемо ,,комплекс", прва асоцијација је негативна карактерна особина, попут комплекса више или ниже вредности. Међутим, комплекс не мора да има нужно негативни преџнак. Најчешће је то систематско деструктивно понашање, систематско лоше осећање или систематска баријера у нашем размишљању и поступању. Комплекс често датира из нашег дубоког искуства и тешко јој је наћи конкретан извор. Стога и јесте толико утемељена и ствара нам потешкоће у свакодневном функционисању у конкретним животним и социјалним ситуацијама. Циљ је да покушамо да их препознамо и да изнађемо практичне ,,алатке" за њихово решавање или отклањање, уколико је то могуће.

 

Све што је потребно јесте да на свом уређају инсталирате апликацију Zoom и да за филокафе припремите свој омиљени напитак.

 

Кроз ову мисаону праксу водиће координаторка Марија Митрованов Милојевић, мастер филозоф са стеченим звањем на Филозофском факултету у Београду, стручни сарадник при Српском удружењу за филозофску праксу (СППА) и професор филозофије и логике у средњој школи.

 

Уколико сте заинтересовани, да нешто ново научите, да дођете до нових идеја, али и да ваше идеје дођу до изражаја, пошаљете своју пријаву на: praksafilozofska@gmail.com.

 

Филокафе представља групну и структурирану дискусију на одређену тему.

 

Тема је увек нешто што обузима нашу пажњу и има утицај на нас у свакодневном животу. Филокафе воде филозофи практичари који су овладали вештином појмовне анализе. Учесници узимају учешћа у филокафеу онолико колико њима лично прија и не постоји услов за учеснике – они могу и треба да буду из било које струке, јер филокафе није уско везан за одређену групу људи, већ управо представља враћање филозофије сваком човеку. Резултат је да свако, на себи својствен начин, добије информације које ће му свакако значити у пракси, као и да сам дође до закључака којима ће рационализовати његове интуиције. За учеснике није услов да имају икакве везе са филозофијом. Довољно је само да их занима најављена тема.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Последњи пут измењено петак, 08 мај 2020 21:46
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015