Кућа Добрих Вести

Login

Психосоцијална помоћ путем телефона за појединце и породице

Оцените овај чланак
(2 гласова)

opstinazvezdaЗа становнике Звездаре свих генерација којима је потребна помоћ и подршка или разговор у условима изазваним епидемијом вируса COVID19, Волонтерски сервис Звездаре и Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом ГО Звездара, организују психосоцијалну подршку сваког четвртка, од 19. новембра, путем Отвореног саветовалиште за појединце и породице.

 

Сви којима је потребан савет, подршка или желе да закажу индивидуални разговор- могу се обратити од 10 до 14 сати на телефон 286 44 26 поред кога ће дежурати Јелена Вулић, психолог и терапеут.

 

Грађани се за помоћ Саветовалишта могу обратити и путем мејла на електронску адресу: vОва адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Психосоцијалну подршку путем телефона пружаће професионалци-волонтерке Јелена, Наташа (партнерски односи, породице које брину о члану са инвалидитетом, родитељски ауторитет, депресија), Љиљана (породице које негују члана оболелог од деменције), Марија (правно саветовање) и Радмила (проблеми сениора и њихових породица).

 

На овај начин Саветовалиште за појединце и породице Волонтерског сервиса Звездаре Градске општине Звездара и Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом настоје да помогну заинтересованим суграђанима да са што мање последица преброде време ванредне ситуације која са собом носи изолацију, страх, неизвесност, доколицу, усамљеност и депресију. Предвиђено је и правно саветовање из области социјалних права.

 

Бесплатна и стручна психосоцијална помоћ путем телефона намењена је посебно старијим и суграђанима са инвалидитетом, породицама које негују непокретне, дементне и дугорочно болесне и немоћне чланове, родитељима и породицама са партнерским и проблемима асоцијалног понашања, ауторитета и насиља, са циљем превазилажења негативних последица на ментално здравље у време трајања ванредне ситуације.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 18 новембар 2020 20:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија