Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатан курс за самохране мајке

Оцените овај чланак
(2 гласова)

negovateljicccca3434434У малој сали градске општине Стари Град, у петак, 16.07.2021. у 10 часова, одржаће се конференција за медије поводом пројекта ,,Шанса за нови почетак’’, у организацији удружења Нова иницијатива младих за бољу будућност.

 

Реч је о бесплатном курсу за самохране мајке, након којег ће 38 младих жена добити сертификат за обављање послова неговатељице.

 

Пројекат ће представити Невена Лечић, менаџер на пројекту и Вељко Стојиљковић, директор Центра за образовање Браћа Стаменковић, који је партнер на пројекту.

 

Установа социјалне заштите Алта Виста је такође партнер на пројекту и практични део обуке ће се обављати у њиховим просторијама.

 

На конференцији ће бити речи о самом циљу пројекта који је финансиран од стране Министарства омладине и спорта и у оквиру кога се обучава 38 младих жена за послове неговатељице.

 

Обука ће трајати од 01. августа до 01. новембра 2021. и након обуке кандидати ће добити сертификате акредитоване од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

 

С обзиром на то да је неговатељица дефицитарно занимање, Министарство омладине и спорта је у оквиру конкурса за Самозапошљавање и предузетништво код младих доделила средства удружењу Нова иницијатива младих за бољу будућност, за обуку 38 кандидата.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 15 јул 2021 16:15

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија