Logo
Одштампајте ову страницу

ЦРВЕНИ КРСТ: Промоција филма „На правом путу“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

humanevrednostidfdfdfdЦрвени крст Србије oрганизује данас у 11 часова у Краљеву у Мултимедијалном центру “МР КВАРТ“ присуствујете пројекцији филма „На правом путу“.Ово је једна од активности коју Црвени крст Србије у сарадњи са Црвеним крстом Краљева и Црвеним крстом Ужица организује у оквиру Недеље Црвеног крста.

 

Филм “На правом путу” је рађен у продукцији Црвеног крста Ужице,а настао је у оквиру програма „Промоција хуманих вредности“ са циљем превенције вршњачког насиља. У промоцији филма ће учествовати волонтери и професионалци из око 35 организација Црвеног крста у Србији , као и ученици средњих школа из Краљева.Циљ овог играног филма је смањење насиља међу младима, промоција толеранције, ненасилне комуникације и родне равноправности, превенција дискриминације и насиља путем електронских медија.

 

Жеља волонтера и запослених у Црвеном крсту је да хумане идеје др Владана Ђорђевића, оснивача Црвеног крста Србије,приближи младима, као и да на савремен и креативан начин преносе едукативне поруке.

 

Програм „Промоција хуманих вредности“ Црвеног крста Србије на филму и у музици

 

Филм „На правом путу“ није једино дело Црвеног крста Ужице. Прва веза Црвеног крста Ужице са уметношћу настала је 1999. године оснивањем малог позоришта Црвеног крста под називом „Дуга“.Црвени крст Ужице је 2006. године снимио свој први играни филм „Скок“ на тему превенције болести зависности. Четири године касније настао је филм „Бели анђео“ који је рађен да мотивише људе да дају крв. Наредне 2007.године, филм „Алиса у земљи чуда“Црвеног крста Ужице   указује на проблеме који су повезани са злоупотребом психо-активних супстанци.Црвени крст је 2012. год. у оквиру програма „Промоција хуманих вредности“ креирао и краткометражни играни филм "Не газите туђе снове". Сценарио, режију и продукцију филма радио је Црвени крст Ужице, на основу идеја и осмишљених прича едукованих младих волонтера и професионалаца из тридесет организација Црвеног крста у Србији. Овај филм од 2015. до данас има приближно 1.400.000 прегледа на YouTube што је највећи број прегледа видео материјала на званичном каналу Црвеног крста Србије.

 

У оквиру програма „Промоција хуманих вредности“ у свету музике успешно су се опробали и Црвени крст Краљево и Црвени крст Рума. Њихове музичке нумере и поруке хуманости имала су прилику да чују деца широм Србије, посебно она која учествују у игроликим активностима које су саставни део програма“ Промоција хуманих вредности“. Последњих година многобројне видео материјале изнедрили су волонтери и професионалци из око 20 организација Црвеног крста у Србији. Видео материјали су креирани за потребе рада са децом, али и другим осетљивим групама, посебно мигрантском популацијом.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 12 мај 2022 15:12
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015