Logo
Одштампајте ову страницу

Кинески спорт ћигонг чува добро здравље

Оцените овај чланак
(1 Глас)

БЕОГРАД - Делегација Кинеске асоцијације здравственог Ћигонга и Ћигонг савез Србије представили су у Удружењу новинара Србије (УНС) овај традиционални кинески спорт, који помаже у очувању здавља људи.

„Новинараски посао је стресан а вежбање ћигонга новинарима може помоћи у одржавању доброг стања организма“, рекако је Лу Шиминг, потпредседник Кинеске асоцијације здравственог ћигонага, објављено је на сајту УНС-а.

Кинеска асоцијације здравственог Ћигонга је највећа асоцијација у Кини која се бави здравственим ћигонгом. У оквиру ње вежба око милиом људи у Кини.

Позитивни ефекти здраваственог ћи гонга на здравље луди су научно и клинички потврђени, додао је Саша Балансековић, председник Ћигонг савеза Србије.

Здравствени ћигонг се вежба ради побољшања здравственог стања кроз успостављање баланса између тела, дисања и психе.

„У Кини би рекли да се вежбањем постиже баланс јинга и јанга, док се у Србији каже да се постиже баланс тела и духа“, рекао је Лу Шиминг.

У ћигонгу је акценат на вежбању, које би требало да се практикује редовно, у трајању од најмање 20 минута. Професорка Чен Беи и професор Шјанг Ханпинг су зато присутнима показали неколико вежби.

У току двонедељне посете кинеске делегације Србији здравствени ћигонг ће бити представљен и у недељу, 27. маја у Галерији О3он на Андрићевом Венцу 12 са почетком у 19 часова.

Извор: Кућа добрих вести


Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Најновије од Агнеза Трпковски

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015