Logo
Одштампајте ову страницу

Прва регионална конвенција младих лечених од рака у детињству

Оцените овај чланак
(4 гласова)

rak1БЕОГРАД – Прва регионална конвенција младих, лечениx од рака у детињству, узраста од 16 до 30. година одржаће се од 14. до 18. августа у Београду. На конвенцији ће учествовати млади лечени од рака у детињству из седам земаља региона: Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније и Бугарске.

На бројним едукативним радионицама, које ће се одвијати на Ади Циганлији, учествоваће лекари, психолози, стручњаци за вештине комуникације, родитељи - активни чланови домаћих и међународних организација.

Циљ конвенције је оснаживање младих људи да у својим срединама иницирају, организују и покрену активне, формалне или неформалне групе које имају за циљ размену искустава и сазнања о касним последицама лечења, промовисање здравих стилова живота као превенцију секундарног малигнитета.

Намера је учесника да обраде и друге теме попут – препознавања сопственог идентитета и психо-социјално оснаживање, заступање и самозаступање и заговарање у јавности као и регионално деловање кроз потенцијалне заједничке пројекте.
Организатори Прве регионалне конвенције су група младих - лечених од рака „MladiCe“ (www.radio-mladice.rs) и удружења родитеља деце оболеле од малигних болести „Чика Боца“ (www.cikaboca.org), „Увек са децом“(www.sadecom.org.rs), „Звончица“(www.zvoncica.org.rs) из Србије, уз помоћ бројних донатора.
                                                                                                                       Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 10 август 2013 16:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015