Logo
Одштампајте ову страницу

РФЗО канцеларија за сарадњу са пацијентима и инвалидима

Оцените овај чланак
(4 гласова)

RFZOoooБЕОГРАД - Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) у жељи да унапреди сарадњу и изгради трајни партнерски однос са удружењима пацијената и особа са инвалидитетом отворио је посебну канцеларију у Филијали РФЗО за Град Београд.

Канцеларија, у Немањиној улици 30/И, соба 110, намењена је свакодневној сарадњи, од 9 до 15 сати, са удружењима пацијената и заједничком решавању проблема.

Запослени у канцеларији имају обавезу да свакодневно буду на услузи удружењима пацијената и особа са инвалидитетом, јер је, како се истиче, стална и отворена сарадња најбољи начин да се заједничким снагама утиче на подизање нивоа квалитета здравствене заштите и да се представници удружења пацијената активно укључе у рад комисија РФЗО-а и израду свих аката којима се регулишу њихова права.

Обраћајући се бројним представницима удружења пацијената и особа са инвалидитетом, директор РФЗО  Момчило Бабић их је позвао да својим предлозима, идејама и саветима активно учествују у раду канцеларије.

"Нема боље мотивисаног и искреније опредељеног од самих пацијената да помогне унапређивању сопствене здравствене заштите јер смо, по дефиницији, сви пацијенти и нема нема човека старијег од 40 година који у просеку нема три хроничне болести", казао је Бабић.

Он је подсетио да је РФЗО променио 18 правилника током протекле године, да је побољшао листу лекова који се одобравају о трошку фонда, уведени су неки нови лекови који никада нису били на листама лекова.

"Желели бисмо да много боље регулишемо питање лечења ретких болести, да имамо много бољи Правилник о дијализама него што га данас имамо... и зато очекујемо конкретне предлоге од пацијената", истакао је Бабић.

                                                                                                            Извор: Кућа добрих вести/РФЗО


Последњи пут измењено субота, 15 фебруар 2014 22:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015