Logo
Одштампајте ову страницу

Савет лекара преко интернета

Оцените овај чланак
(4 гласова)

lekarrrrБЕОГРАД – Пацијентима из Србије и дијаспоре однедавно је омогућено да савет лекара опште праксе, педијатра, уролога, псхиолога, као и дерматолога добију путем интернета односно на сајту lekarinfo.com где у заказаним терминима могу обавити онлајн разговор са њима и затражити савет, али и отворити електронски здравствени картон.


Др. Владими Живковић из Удружења „Лекар инфо“ каже да је циљ услуге да се грађанима помогне да дођу до квалитетних савета од стручних људи, али и да се омогући младим лекарима да се афирмишу и дођу до посла. Цео сајт је, према његовим речима, бесплатан и месечно има око милиона прегледа а корисници се регстирацијом у оквиру сервиса ordinacija.lekarinfo.com могу отворити картон у ком могу да постављају своје анализе крви, биохемијску лабараторију, налазе које добијају од лекара“, преноси Новосадски Дневник.


Како каже сам сервис ради већ три године, и до сада је постојала могућност разговора са лекарима, међутим дешавало се да у тренутку када су лекари доступни, на сајту нема корисника, тако да се сада ти разговори могу унапред заказати.


„Сада користници могу да виде када је слободан термин, закажу и да се тада посаветују са лекаром. Разговарају са лекаром путем скајпа. Сви добијају своју шифру и то други корисници не мобу да виде, тако да је све апсолутно безбедно“, навео је Живковић.
У овом моменту сајт сарађује са лераима из Београда и Ниша.


Сви лекари који желе и могу да учествују у томе могу да се пријаве удружењу „Лекаринфо“.

 

Извор: Кућа добрих вести/Новосадски Дневник


Последњи пут измењено уторак, 17 март 2015 20:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015