Logo
Одштампајте ову страницу

Сутра друга адидас трка „BOOST Belgrade“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

trkaБЕОГРАД – На трим стази Хајд парка, у суботу, 4. априла почеће друга од укупно четири „BOOST Belgrade“ трке која ће се одржати у 2015. години.

 

Трка је отворена и бесплатна за све који желе да трче деоницу дугу 5820 метара. Старт и циљ трке биће у средишту парка, а трчаће се четири круга. Број учесника није ограничен.

 

Пријављивање за трку је у току. Доовољно је попунити онлајн формулар на сајту www.adidasrunningteam.rsи на дан трке (најкаснијеј до 10,30) преузети стартни број. Хајд парк је лоциран у једном од најлепших делова града, између Булевара мира, Топчидерског венца и Булевара Војводе Путника.

 

Управао на  „BOOST Belgrade“ тркама стиже нова енергија градских тркача која ће освојити све крајеве Београда. Свака трка биће у знаку одређене боје, а сви који истрче трку добиће наруквицу у боји трке и могућност да кроз мини лутрију освоје вредну адидас награду. Али, то није све, сви који сакупе наруквице са све 4 #BoostBelgrade трке, а потом учествују у  „adidas Open run“ трци у октобру, такође ће освојити „адидас“ покон изненађење.

 

Бројни тркачи се већ месецима озбиљно припремају за највећи маратон у Србији, међу којима је и Иван Мишкељин, државни првак у маратону и тренер „адидас Руннинг теам“-а. Иван открива како је најбоље припремити се за трке од 5 км као што су „БООСТ Белграде“ или „Трка задовољства“.

trka1 

„Свима који тек са пролећем почињу да трче и припремају се за градске трке од 5 км препоручујем да почну полако. Економично трошити енергију и континуирано трчати лаганим ритмом. То је основа за касније боље и дуже трчање. Довољно је трчати 3 пута недељно. У почетку 15-20 мин, али тако да увек минут шетате, а за минут повећавате трчање, све док не будете били у могућности да истрчите 20 мин без стајања. Након тога могуће је трчати и до 30 мин, а касније краће, а брже деонице – 500 м лагано, 500 м брзо. Сви ови тренинзи могу тркачима помоћи да једног дана истрче и полумаратон и маратон“, објашњава Мишкељин и препоручује трчање по меканој подлози, јер ублажава удар стопала о подлогу и смањује могуће повреде.

 

 

„Повреде су честе, а знају бити врло опасне, зато је најбоље трчати по травнатим површинама и једном недељно по бетону, у што квалитетнијој обући, попут Енергy Боост патика. Најбоље подлоге за трчање су Хомерова стаза на Кошутњаку која има слој шљунка, слој песка и слој карбонизиране пиљевине. Добро је трчати и на Ади Циганлији – на трим стази, црвеној стази или бетонској стази. Можете трчати у Хајд парку, кроз Миљаковачку или Бањичку шуму, а за оне који воле нешто другачији поглед и атмосферу препоручујем стазе поред Саве и Дунава или по Калемегдану. На тренинг кренути тек када организам свари храну. За пржену храну је потребно три до четири сата, за полутечну (мусли, качамак...) два до три сата, а за течну (шејк, фрапе..) само сат времена. Не смемо заборавите загревање и истезање. То нас може спасити од сигурних упала или повреда, а потребно је само 15-20 секунди. Током тренинга треба уносити доста течности“,  саветује Мишкељин и истиче да сви који су упорни, трче полако и економично троше енергију могу са лакоћом ове године освојити све улице Београда.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 03 април 2015 22:19
Кристина Глигоровић

Студент је четврте године на Филолошком факултету у Београду, смер Руски језик, књижевност и култура. Била је у тиму за развојне праксе највеће студентске организације на свету АIESEC, налазила је праксе студентима из иностранства у Србији, упоредо је волонтирала у Дому за незбринуту децу "Јован Јовановић Змај". Водила је хуманитарни пројекат ACTiviraj se у оквиру АIESEC-а који је посвећен социјалној инклузији. Организовала је хуманитарне догађаје са више од 200 деце учесника из домова за незбринуту децу и основних школа, који су били медијски пропраћени и спонзорисани и које су потпомогли и београдски превозници, плесни центри, дечји центри...
Велики је филантроп и борац за права и укључивање маргинализованих припадника друштва у све сфере живота и рада. Заљубљеник је у разне језике, књижевности и културе, јер писана реч нас чува од заборава! Тренира модерни плес.
Разлога за придруживање пројекту ",Кућа добрих вести" је много, а један је и промовисање младих талената који су били или јесу део AIESEC-a, кao и свих других младих талената. Као филолога интересује је и укључивање у израду енглеске верзије сајта, а касније и руске верзије. Жели да се за добре људе и добра дела чује, како би сви знали да хероји шетају међу нама! А које место је боље за то од "Куће ДОБРИХ вести".

Најновије од Кристина Глигоровић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015