Logo
Одштампајте ову страницу

Обележена Светска недеља дојења

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dojenjeeeeeБЕОГРАД - Светска недеља дојења у Србији обележена је данас у Новом Саду, а претходних дана у Београду, Ужицу али и у другим градовима Србије.


Труднице и маме, као и сви који су желели да поразговарају о дојењу, и добију савет од саветница за дојење, могли су да се придруже у Новом Саду, од 18 часова на Штранду, код кућице за дојење.


Овом манифестацијом Удружење "Родитељ" обележило је леп јубилеј – деценију промоције дојења и подршке мајкама које доје и пет година рада вршњачког Саветовалишта за дојење.


Главна тема овогодишње недеље дојења носи назив „Дојење и посао – иду заједно! која апелује на све доносиоце закона и послодавце да пруже одговарајућу подршку формално и неформално запосленим мајкама које доје.


Удружење “Родитељ” ове године обележава десет година прослављања Светске недеље дојења у Србији и залагања за боље услове и пружање подршке мајкама које желе да доје.


Ове године ово Удружење има намеру да:


– Информише све жене о праву на паузу за дојење на послу
– Подстиче подршку запосленим мајкама на свим нивоима
– Промовише примере добрих пракси послодаваца у примени закона
– Повезује циљне групе и секторе који могу и треба да пруже подршку


Конвенција о заштити материнства ратификована је у Србији, али не и пратећи сет препорука. Такође, наш Закон о раду препознаје подршку запосленим мајкама које доје и обавезује послодавце на обезбеђивање одговарајуће паузе за дојење. Међутим, напомињемо да нам није довољно слово закона, него и примери добрих пракси који га поштују.


Овом приликом ово Удружење је позвало све послодавце и компаније које су нарочито одговорне према запосленим мајкама, да јавно поделе своја искуства о примени овог члана Закона и промовишу своје добре праксе и на тај начин утичу на друге да следе њихов пример.


Удружење "Родитељ" Светску недељу дојења 2015 обележава и манифeстацијом у Београду, на Земунском кеју, као и "Пузијадом" у Ужицу.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 05 август 2015 20:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015