Logo
Одштампајте ову страницу

Женска трка имала више од 700 учесница

Оцените овај чланак
(2 гласова)

yenskatrakaБЕОГРАД - Доњим градом Калемегданске тврђаве трчало више од 700 дама у првој „адидас“ Женској трци Зашто трчим, а најбржа међу њима наконометара била је Катарина Похлод која је освојила тркачке патике за неке нове изазове.


Мотив данашње победнице био је део припрема за 27. Маратон а „Беле ноћи“ који се одржава3. . јула у Санкт Петербургу.
У трци је учествовало и 12 жена из Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда које су својим примером и истрајношћу посебно инспирисале све присутне. На старту трке која је окупила бројне жене из свих сфера живота биле су и атлетичарка Соња Столић, поп певачица Сара Јовановић и глумица Јелисавета Орашанин.

 

Многе од њих су желеле да својим примером промовишу трчање као спорт и подстакну младе људе да се баве физичком активношћу, али било је и оних које су искористиле прилику да својим учешћем скрену пажњу на потребе хендикепираних, борбу против насиља у породици и свих облика зависности, значаја спорта за креативност и интелектуални развој, свест о потреби удомљавања незбринутих животиња и чистији Београд.


Уједињене различитим мотивима и жељом да се њихов глас чује, све оне су данас биле победнице прве адидас Женске трке. Како би ово било искуство које ће по много чему памтити, за њих је специјално организован потпуни угођај након трке, уз енергични ритам за који је била задужена ДЈ Дада Селецтах.


На располагању им је била Енерџи зона где су могле да се освеже уз воће, здраве напитке и кафу, као и да се одморе и поврате снагу у Релакс зони, где су им професионални тренери помагали да се правилно истегну. Многе од њих су у специјалној Трај 0н зони тестирале најбоље тркачке патике како би се спремиле за неке нове изазове, а ауторка најзанимљивије мотивационе поруке на промо зиду освојила је прилику да се прикључи адидас Школи трчања и осталим заљубљеницима у овај спорт.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 17 мај 2016 22:21
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Најновије од Гордана Дивнић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015