Logo
Одштампајте ову страницу

Србија први пут домаћин Светског конгреса у области медицине

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fiksnaУ Србији ће први пут бити организован један светски конгрес из области медицине и то Светски конгрес Перинаталне медицине (WЦПМ), који ће у Београду од 26. до 29. октбора окупити око 2000 стручњака из гинекологије, неонатологије, педијатрије, анестезије, дечје хирургије, кардиологије, патологије, генетике из целог света.

 

Професор др Александар Љубић, који је изабран за председника конгреса, истакао је на конференцији за новинаре, да је Светски конгрес перинаталне медицине скуп највећег формата из ове области и да је велика част што је Србија добила прилику да буде домаћин таквог догађаја. Он је додао да је конгрес посебно признање нашим лекарима у овој области и доказ да пратимо све светске трендове у перинаталној медицини,

 

,,Еминентни стручњаци из 40 земаља света говориће о бројним темама везаним за здравље жена, мајки и деце: о највећим кошмарима гинеколога, стерилитету и репродукцији, царском резу и утицају на новорођенче, да ли је 3д ултразвук најбољи начин за детекцију и процену феталне аномалије, развоју новорођених беба у ризичним трудноћама”, најавио је професор Љубић, који је и заменик генералног секретара Светске асоцијације за перинаталну медицине и један од најеминентнијих стручњака МедиГроуп, водећег приватног здравственог система у региону.

 

На конгресу ће бити одржани посебни панели посвећени Србији и земљама региона, проблемима репродукције и њеног значаја за све остале активности, рекао је професор Љубић. Према његовим речима, после Конгреса ће бити усвојена Београдска декларација о правима мајки и детета како би струка, у сарадњи са државом, Министарством здравља, унапредила здравље мајки и деце.
 
Државни секретар у Министарству здравља Мехо Махмутовић  је нагласио да Конгрес представља и изузетну прилику и могућност да наши лекари, подједнако добри и квалитетни као њихове колеге из света, кроз размену стручних мишљења, анализа, искустава и примера из праксе значајно унапреде своја знања из изузетно важних области перинаталне медицине.

 

Градоначелник Београда Синиша Мали је истакао да одржавање конгреса није само част за лекаре и струку, већ је то значајна вест и за Београд, који је последњих година један од конгресних дестинација са највећим растом у свету.


Конгрес ће окупити стручњаке из Русије, САД, Велике Британије, Немачке, Аустрије, Турске, Уједињених Арапских Емирата, Јапана, Пољске, Шпаније, Италије, Грчке, Мађарске, Румуније, Хрватске, Македоније, Марока, Бразила, Либана, Судана, Етиопије, Египта, Португалије, Авганистана, Индонезије, Нигерије, Уругваја, Индије, Гане, Катара, Чада, Бахреина, Јордана, Палестине, Бразила, Кореје, Саудијске Арабије, Мексика, Камеруна и Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 08 октобар 2017 13:30
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015