Logo
Одштампајте ову страницу

Oкругли сто: Статус вантелесне оплодње у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zaceceБЕОГРАД - Удружења Шанса за родитељство и Центар за унапређење здравља жена организују Округли сто поводом 30 година од кад је у Србији рођена прва беба добијена из поступка вантелесне оплодње и поводом пет година рада пројекта www.hocubebu.rs.

 

Округли сто ће бити одржан у уторак, 28. новембра 2017. године у 11 часова у Пресс центру УНС (Кнез Михаилова 6/III, Београд).

 

Говорнице на догађају ће бити проф. др Весна Копитовић, Специјална гинеколошка болница Ферона, проф. др Светлана Спремовић, КЦ Србије, Гинеколошко-акушерска клиника Вишеградска, проф. др Снежана Видаковић, КЦ Србије, Гинеколошко-акушерска клиника Вишеградска, Сандра Јовановић, председница Удружења Шанса за родитељство, др Ивана Ђурђевић Старовић, медицинска уредница сајта www.hocubebu.rs.

 

Модератор догађаја је Јелена Мисита, председница Центра за унапређење здравља жена

 

О сајту www.hocubebu.rs

 

Сајт ’Хоћу бебу’ покренут је 1. новембра 2012. године и од тад успешно гради заједницу парова који су заинтересовани за лечење инфертилитета или су већ у том процесу. На сајту је могуће пронаћи информације о свим аспектима лечења неплодности, прегледима, процедурама, вантелесној оплодњи и њеним фазама, али и како одржати здраву трудноћу онда када лечење уроди плодом.

 

У оквиру сајта Хоћу бебу функционише и психолошко саветовалиште, у којем гинеколог и психолог дају оговоре на питања и неодумице парова у вези са зачећем и лечењем од неплодности.

 

О Удружењу Шанса за родитељство www.sansazaroditeljstvo.org.rs

 

Удружење парова Србије у борби за потомство је добровољна, невладина, непрофитна организација настала као подршка паровима који се боре са инфертилитетом у Србији. Удружење је равноправни члан европског кровног Удружења Фертилитy Еуропе. Циљ Удружења је да укаже на проблеме са којима се парови суочавају и кроз друштвено деловање утиче на њихово превазилажење и испуњење циљева у вези са побољшањем како услова тако и критеријума за поступак вантелесне оплодње (ВТО) на рачун РФЗО. Удружење је основано у септембру 2016. године. Само интегрисаним одговором друштва може се постаћи коначни циљ Удружења, да свако добије шансу да буде родитељ.

 

Молимо вас да свој долазак на Округли сто потврдите мејлом на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Директан пренос догађаја можете пратити путем Live stream рубрике.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 новембар 2017 13:46
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015