Logo
Одштампајте ову страницу

Бесплатни часови јоге за труднице

Оцените овај чланак
(2 гласова)

volimjoguguugБЕОГРАД - Студио Волим Јогу - Јога за труднице и Хатха Јогу, у сарадњи са Установом Културе Пароброд, организовао је бесплатне часове јоге за будуће маме, поводом Међународног дана живота, који се одржава сваке прве недеље у фебруару.

 

Часове је, водила Наташа Борота, бабица, сертификовани инструктор Хатха Јоге и Пренатал јоге.

 

“Хатха Yога је намењена свима, како деци, спортистима, људима у трећем добу, тако и трудницама, с тим што су неке асане, то јест положаји, на часовима јоге за труднице прилагођени женама у другом стању. Данас смо прошли све уобичајене фазе једног часа од загревања, асана, технике дисање, дубоке релаксације и скраћеног увода у медитацију,” рекла је након часова Наташа Борота.

 

Мирјана (30 година, шести месец труноће) и Тијана (26 година, девети месец трудноће) до сада нису практиковале јогу. Управо им се зато, како кажу, допало што им је омогућено да бесплатно похађају један овакав час и виде да ли им ова врста вежбања одговара. “Није било тешко. Иако неке положаје нисам успевала да изведем до краја, толико ми је пријало да мислим да ћу наставити да вежбам до момента док ми то стомак буде дозвољавао,” каже уз смех Мирјана. Тијана, такође, није успела да изведе све вежбе, али не мисли ни да је то најважније.”Ја сам већ у деветом месецу и нисам ни очекивала да ћу успети да урадим све што је инструкторка показивала. Али, вежбе су ми веома пријале, осећам се опуштено и лаганије него пре часа. Наставићу да вежбам након порођаја када будем желела да се вратим у форму“.

 

                                             volimjogu1

 

Статистике кажу да су труднице које су вежбале јогу имале лакши и бржи порођај, биле смирене, психофизички спремније и опуштеније ушле у најважнији период свог живота. “Пренатал Yога је идеална да маме остану у кондицији, да науче технике дисања које ће им помоћи у свим аспектима порођаја, а пре свега да буду сигурније и опуштене”, каже Наташа Борота и наводи да поред свих користи које доноси трудноћи, јога помаже у припреми за порођај: “Захваљујући практиковању јоге трудноћа се доживљава дубље, ниво енергије се повећава, побољшава се циркулација, дисање постаје лакше, повећава се еластичност и снага мисића и зглобова, поправља се држање тела, нестају или се ублажавају уобичајени труднички проблеми. Такође, тело се ослобађа од напетости, припрема се за порођај, а жена препознаје своје унутрашње, природне снаге. Уз то се повећава самопоуздање, расте спремност за материнство. Током часова труднице имају и прилику да се друже са осталим будућим мамама са којима деле бриге и недоумице везане за друго стање и порођај”.

 

Организацију догађаја подржали су Uriage Srbija, Saint Johns voda и AKSA Kids mega Store, поклонима за учеснице.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 05 фебруар 2018 18:54
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015