Logo
Одштампајте ову страницу

Загризи идеју – нови стартап за финасирање

Оцените овај чланак
(2 гласова)

royekkkkragnicaБЕОГРАД - Crowdfunding као начин прикупљања средстава за покретање најразличитих пројеката у свету постоји већ 20 година.

 

У Србији је још увек препознатљивост и поверење грађана према овом виду финансирања пројеката на веома ниском нивоу, него што је то случај у развијеним европским земљама или Америци.

 

Истраживање које је спровео „Бродото“ у crowdfunding кампањама које су покренуте из Србије, у периоду од 2011. до 2016. године, од укупно 570 кампања, само 41 је била успешна, а најбројнији су пројекти из подручја уметности (који чине 32 одсто укупног броја), од тога само 27 одсто кампања водиле су жене. Како би се ова ситуација променила први корак је присутност crowdfundinga у медијима и подизање свести о могућностима које пружа.
                                        indegogogo

 

Циљ Индиегого кампање „Nixon & Nancy: Unique Handmade Paracord Dog Collars“ јесте прикупљање основних финансијских средстава за покретање сопственог малог бизниса - израде ручно рађених, персонализованих огрлица за псе, али и подршка развоју домаће радиности у Србији. Цела кампања покренута је из угла пса, француског булдога Никсона.

Линк ка кампањи погледајте ОВДЕ.

 

Поред огрлица за псе, постоји могућност и куповине „matching” наруквица за власнике. Све огрлице и наруквице биће израђенеод оригиналног Paracord 550 канапа, који је отпоран на топлоту, влагу, воду, буђ. Paracord550 има носивост од 250 кг, што га чини изузетно издржљивим и отпорним материјалом. Власници ће сами бирати боју, стил, дужину огрлице, да ли желе пластичну или алуминијумску копчу, које украсне додатке желе, и на тај начин у потпуности персонализовати изглед огрлице за свог љубимца.

Невена Бојиновић из Београда, која покушава да своју креативност, идеју и љубав према псима претвори у успешан пројекат, одлучила се на то да га покрене сама, иако обично иза оваквих пројеката стоји минимум пет људи. Идеја за crowdfundingom као начином финансирања јавила се као решење услед главне препреке да развије сопствени предузетнички дух, а то су ограничена новчана средства.

Подршка овом пројекту ће омогућитињегову успешну реализацију, као и ревитализацију и развој домаће радиности у Србији. Такође, замисао је да се у будућности осим Paracorda понуде и други материјали за израду ручно рађених огрлица, као што су памук и кожа, и да се кроз комуникацију у оквиру заједнице љубитеља паса креирају и подрже неке нове идеје и пројекти.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 13 јун 2018 17:48
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015