Logo
Одштампајте ову страницу

Meetup o генералној вештачкој интелигенцији у београдском Стартит Центру

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vestackaintelegncijaОвог петка, 10. августа, у Стартит Центру Београд биће одржан меетуп о вештачкој интелигенцији на којем ће свој рад представити Др Борислав Агапиев.

 

Тема предавања, које почиње у 18 часова, је најновији пројекат на којем Др. Агапиев ради, а тиче се Генералне Вештачке Интелигенције (Artificial General Intelligence).

 

Поље вештачке интелигенције је неоспорно постигло велике успехе током последњих неколико година. Велики напредак је направљен у вези са самоуправљајућим аутомобилима (self-driving cars), конверзацијским виртуелним асистентима за рачунаре и мобилне телефоне, као и компјутера који играју стратешке иге као што су шах и Го на нивоу који сада превазилази најбоље људске шампионе.

 

Међутим, и поред овог великог напретка главни проблем праве вештачке интелигенције (која би, на пример, могла да прође Турингов тест) у ствари делује исто толико недостижан као и до сада. Један од главних разлога је то што су сва досадашња достигнућа уско фокусирана на везу перцепције, конверзације и игрица.

У овом предавању Др. Агапиев ће изложити своје најновије резултате у вези са решавањем великог проблема генералне вештацке интелигенције, са главним фокусом на резоновање, које је камен темељац било какве интелигенције. Он ће представити најновије резултате у вези идентификације и грађења Резонског Графа, који је огромне величине, реда стотина милијарди ивица и чворова. Тај гигантски граф је основа потенцијалне енормне интелигенције, која има потенцијал чак и да превазиђе највећу људску интелигенцију, због тога што се заснива на акумулисаном резонском знању наше цивилизације прикупљаном хиљадама година.

 

О предавачу

 

Др. Агапиев је дипломирао на Електротехничком факултету у Београду. После тога је докторирао у САД и радио у Интелу на развоју микропроцесора као и на CAD истраживањима. После Интела је основао Vast.com,који је сада највећи провајдер вертикалне аналитике за велике податке на тржисту САД. Васт.цом има већ годинама велики развојни центар у Београду где раде стотине људи. После Vast.com-a, основао је дистрибуисани социјални претразивач Wowd.com,који је 2012. године купио Фацебоок. Такође, главну интелектуалну својину и патенте купио је Гугл.

 

Пријаве

 

Meetup ће бити одржан у београдском Стартит Центру (Савска 5), у петак, 10. августа, са почетком у 18 часова. Присуство на догађају је бесплатно, али је потребно попунити форму за пријаву.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 08 август 2018 13:58
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015