Logo
Одштампајте ову страницу

"Синергија" у знаку нових технологија

Оцените овај чланак
(4 гласова)

borko-uvodnaБЕОГРАД – На овогодишњој конференцији "Синергија 12." - под слоганом "Мoving up", која ће се у организацијиј компаније “Мајкрософт” (Мicrosoft) одржати 23. и 24. октобра у центру "Сава" у Београду, посетиоци ће бити у прилици да се упознају са новитетима у области информационих технологија (ИТ) које долазе на српско и светско  тржиште.

Директор маркетинга "Мајкрософт"-а за јужни Балкан Борко  Ковачевић је тим поводом, у изјави за "Кућу добрих вести" предочио да ће на овогодишњој "Синергији" бити представљени резултати вишегодишњег рада компаније "Мајкрософт" на великом броју нових производа, као и усмерења компаније за будући развој - који ће своју снагу црпети из моћне "Cloud" платформе.

logo

 

"Cloud" платформа – будућност информационих технологија

 

"Мајкрософт", према његовим речима, ову платформу види као садашњост, али и будућност света информационих технологија.

Посетиоци ће бити у прилици да се ближе упознају и са новим Windows Сервером 2012, који "Мајкрософт" сматра "каменом темељцем" Cloud platforme. Виће представљен и нови Оffice пакет, као и нови Windows 8 телефон (phone).

Истовремено, моћи ће да чују и више информација о дуго очекиваном windows 8 оперативном систему, којi ће своју светску премијеру имати 26. октобра”, најавио је за наш портал Ковачевић.

 

Синергија – весник новина у ИТ сектору

 

"Microsoft Sinergija 12“, као највећа ИТ конференција у региону Југоисточне Европе, која се одржава 12. пут за редом,  је не само весник новина у ИТ сектору, већ је традиционално постала зачетник нових трендова пословања на тржишту Србије.

Тим поводом, Ковачевић каже да је “Мајкрософт” за својих 10 година пословања у нашој земњи склопио многа партнерства, како са домаћим компанијама, тако и са страним фирмама које послују на тржишту Србије.

"Свакако да је “Синергија” у том успеху одиграла велику улогу, али бих се, пре свега, осврнуо на едукативну улогу коју она има за крајње кориснике наших производа. Годинама уназад, посетиоци су на 'Синергији' били у прилици да сазнају која је то практична примена нових технологија значајна за свакодневни живот. Управо у томе лежи снага ове конференције”, каже Ковачевић.

ИТ технологије се у све већој мери користе и за унапређење пословања у Србији. Наша земља се труди да прати те трендове, али је ипак утисак да компаније не препознају у довољној мери да је овај канал добар и користан за развој пословања.

"Не смемо заборавити финансије као често пресудан фактор у доношењу пословних одлука код великог броја компанија. Управо је наша улога да новине из света информациних технологија додатно приближимо потенцијалним корисницима и перцепцију трошка коју неки од њих имају када је у питању овакво улагање променимо у перцепцију будуће уштеде. Примера ради, имамо неколико потврда од корисника новог Windows Сервера 2012 који су израчунали уштеду од 15 продуктивних сати годишње по сваком запосленом. Када се тај број прерачуна у новац, лако се добије цифра коју ће компанија уштедети”, објаснио је он.

Велики број већ пријављених ИТ стручњака и учесника учиниће да овогодишња “Синергија” задржи и унапреди квалитет по коме је позната. Интегришући знања и искуства, реномирани предавачи, стручњаци, истакнути партнери и бројни ентузијасти понудиће занимљив програм бавећи се актуелним темама.

 

Предавања познатих ИТ стручњака

 

Према речима Ковачевића, посетиоци “Синергије” ће бити у прилици да чују предавања великог броја признатих ИТ стручњака из региона, али и из централе “Мајкрософта” у Редмонду.

Програм, током којег ће бити представљене све новине из “Мајкрософта”, подељен је на пет конецепцијских целина:.Database i Business Intelligence, Development Tools & Technologies/Windows Azure platform, Office 365,Office & Sharepoint/ Excange and Lync/ Dynamics ERP & Dynamics CRM, Windows Client & Windows Phone i Server,Management Tools & Secutirty.

На тај начин, предочио је он, посетиоци ће током два веома испуњена дана бити у прилици да према својим претензијама одаберу предавања којима ће присуствовати. Агенду предавања, сви заинтересовани посетиоци могу наћи на mssinergija.net .

 

Хуманитарни карактер Синергије

 

На питање по чему ће се овогодишњи концепт “Синергије” разликовати од прошлогодишњег скупа, Ковачевић је истакао да су свакако, у питању нови производи који су ове године доживели своје финалне верзије и са којима ће посетиоци имати прилике да се ближе упознају.

"Истовремено, овогодишња “Синергија” ће имати и хуманитарни карактер. У овом тренутку, налазимо се у процесу финализирања читавог концепта и веома смо поносни што ћемо бити у прилици да конференцији дамо и један нови тон”, закључио је он.

Како је најављено, свечаном отварању ће присуствовати и амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби, председник компаније “Мајкрософт” за регион централне и источне Европе Дон Грантам, генерални диркетор компаније “Мајкрософт” у Србији Југослав Пирић, као и високи представници Владе Србије.

 

Конференција Синергија 12 биће свечано отворена у уторак, 23. октобра 2012, у великој дворани Центра Сава, у 20 сати, уз бесплатан улаз. Музичку енергију на свечаном отварању, како истичу организатори, емитоваће хор “Вива Вокс“ (Viva Vox).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 октобар 2012 16:09
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015