Logo
Одштампајте ову страницу

Хакатон: Креирајте решења заснована на подацима које прикупља НАСА

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SPACEAPPSSSSSSSБЕОГРАД - У београдском Стартит Центру 20. и 21. октобра биће одржан други Nasa Space Apps Challenge у Србији.

 

Ово је међународни хакатон, који је прошле године окупио 25.000 учесника, на 187 локација широм света, а идеја је да споји податке којима располаже НАСА са проактивним и креативним људима који желе да мењају свет. НАСА-ин изазов је глобална иницијатива која омогућава да се заједничким радом учесника развију иновативна решења проблема са којима се људи суочавају на Земљи и у свемиру.

 

На хакатону који траје 48 сати могу учествовати програмери научници, дизајнери, креатори, сторy теллери, технолози, грађевинци, инжењери. Није важно да ли су учесници почетници или експерти, студенти или инжењери, учествовати могу сви са идејом и жељом да свет учине бољим местом.

 

Ове године учесници ће моћи да развијају пројекте у једној од шест категорија, а детаљније информације о њима доступне су на следећем линку.

 

Хакатон који окупља учеснике широм света у нашој земљи организује Buteout Software тим.

 

 

Више информација о НАСА Nasa Space Apps Challenge прочитајте овде.

 

Пријава

 

На хакатону у Стартит Центру ће учествовати 32 такмичара подељена у приближно 8 тимова. Заинтересовани се за учешће могу пријавити до 14. октобра, индивидуално или у оквиру тима (сваки члан тима се мора пријавити посебно) на овом линку.

 

 

Сви пријављени такмичари ће имати прилику да учествују у Nasa Space Apps Challenge-у са своје локације и моћи ће другог дана хакатона да презентују своја решења.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 октобар 2018 14:42
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015