Logo
Одштампајте ову страницу

Обука, менторство и 10.000 евра за најбоље домаће ИоТ тимове

Оцените овај чланак
(1 Глас)

iotthoingsfgfgfgfgfКонкурс „ Vip IoT Challenge– Дигитализуј друштво!“ отворен је за тимове који ће имати прилику да осмисле и реализују своја svoja Internet of Things (IoT) решења коришћењем Нарроwбанд-ИоТ технологије, а која могу допринети решавању неких од кључних проблема у свакодневном животу у Србији.

 

Vip IoT Challenge, који организују компанија Vip mobile и ICT Hub уз подршку Електротехничког факултета, фондације Фридрих Науман и компанија Нокиа и МикроЕлектроника, за циљ има окупљање тимова који ће радити на развоју тзв. Narrowband-IoT решења уз стручну подршку у виду менторства, опреме и приступа лабораторијама, као и првом Ливинг Лабу у Србији, отвореној лабораторији за тестирање ИоТ решења у реалним условима.

 

Како су објаснили организатори, приликом одабира тимова, предност ће имати целовита Internet of Things (IoT) решења која подразумевају и хардверску и софтверску компоненту, а фокус ће бити на примени тих решења у пољопривреди, саобраћају, заштити животне средине и носивим уређајима (wеараблес). Предложена решења не морају бити комерцијалне природе, али морају имати видљив потенцијал за примену.

 

Одабраним тимовима је обезбеђено три месеца обуке и тестирања у опремљеним лабораторијама за развој, од којих је једна Ливинг Лаб где ће решења тестирати у реалним условима, а сваки тим добиће и сву неопходну опрему за развој својих решења. За најбоља три тима обезбеђен је укупан наградни фонд од 10.000 евра, док првопласирани тим очекује и путовање у Финску, ради посете Белл Лабс лабораторије компаније Нокиа.

 

Пријава

 

Пријаве тимова трају до 30. септембра, а више информација о условима учешћа можете наћи на digitalizujdrustvo.rs.

 

Извор: Стартит/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 10 октобар 2018 14:25
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015