A+ A A-

Успешно одржана CODEstantine 4 конференција

Оцените овај чланак
(1 Глас)

konstantnitititCODEstantine 4 конференција за програмере успешно је одржана је крајем марта у хотелу Tami Residence у Нишу.

 

Преко сто делегата и осам страних и домаћих предавача учинили су CODEstantine 4 конференцију највећом конференцијом за програмере на југу Србије.

 

Највећи број учесника на конференцији чинили су сениор/медиор девелопери запослени у компанијама, затим запослени са искуством у ИТ сектору између две и пет година, али и почетници и студенти техничких факултета. Циљ конференције био је упознавање учесника са технолошким трендовима и добром праксом у развоју софтвера, као и повезивање људи који се баве програмирањем и сродним областима.

 

Први пут у оквиру CODEstantine 4 конференције одржана је четворочасовна hands-on радионица независно од конференције на тему “Containers - hands on”, где су учесници на практичним примерима могли да савладају ову тему.

 

Први дан конференције започет је предавањем Радослава Станкова из компаније Product Hunt који је говорио о „Patterns for building react components at Product Hunt”, где је представио компоненте које се користе у пракси.

 

Предавање које је уследило привукло је велику пажњу.

 

Милица Михајлија из компаније Гоогле говорила је на тему “Web Assembly за почетнике”. На овом предавању учесници су могли да чују како функционише Њеб Ассемблy, која је будућност web-а, а и како вам овај алат може помоћи у неком следећем пројекту.

 

Први дан завршен је networking коктелом у бару “Пандора”, где су учесници имали прилику да у опуштеној атмосфери ближе упознају предаваче, али и једни друге и да размене искуства и контакте.

 

Други дан започет је предавањем Стефана Митића из компаније Nutanix који је својим предавањем одговорио на питања златног круга - “Why? How? What?” о креирању cross-platform сервиса.

 

                                                 enjojing

Следеће предавање подстакло је многе учеснике да, као и предавач, постану суперхероји на радним местима. Слободан Стојановић говорио је о теми “Serverless: A backend thing that gives superpower to frontend developers”.

 

Након ових предавања уследила је пауза за освежење. Паузе на конференцији биле су конципиране тако да су учесници уз дружење са другим делегатима имали прилике и да се упознају са радом компанија kraftwerk, Product Hive, Better Collective i Enjoy.ing и могућностима запослења на промотивним штандовима у лобију хотела.

 

Никола Цветковић, оснивач компаније Product Hive, говорио је о алатима који нам омугућавају да направимо боље производе, процесима и начину на који можемо осигурати квалитет. Предавање је подстакло доста питања публике на тему самог менаџмента производа, али и техничку страну креирања производа.

 

Одмах након овог предавања уследиле су две панел-дискусије. Тема прве панел-дискусије била је “Infrastructure for the future”, а учесници су били запослени у компанијама попут Nutanix-a, Cloud Horizon-a. Друга панел-дискусија тицала се односа великих корпорација и стартуп-ова, где су водећи људи из Societe Generale и Паушала говорили о свом искуству на ову тему и о потенцијалима повезивања компанија и старупова.

 

Након паузе за ручак и освежења Душан Ђорђевић, оснивач компаније SunToken.io представио је “Continuous Integration” концепт.

 

На последњем предавању, пред затварање конференције, говорили су Милош Станковић и Милош Николић из компаније Зухлке који су представили “Azure function” и употребу одговарајућег приступа и избегавању могућих неуспеха. Ово предавање је и закључило дводневну конференцију.

                                                   

Захваљујемо се нашим спонзорима на подршци приликом организовања овогодишње CODEstantine 4 конференције: Product Hive, Mainstream, BadinSoft, Zuehlke, Nutanix, Kraftwerk, Enjoy.ing, HelloWorld, Better Collective, DualSoft, Societe Generale, Ninet, Toptal, као и свим пријатељима и патнерима.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 02 април 2019 15:38

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани