Logo
Одштампајте ову страницу

Студенти студентима: ИТ конференција “VE: conf: From 0 to 1”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zerotone“VE: conf: From 0 to 1” је бесплатна ИТ конференција која ће бити одржана 14. јуна у згради Ректората Универзитета у Новом Саду и на једном месту окупити велики део српске ИТ сцене.

 

Приближно 200 стручњака и студената информационих технологија ће учествовати на конференцији. Ово је први догађај овог типа који заједно оргаанизују компанија Vega IT Sourcing и Удружење студената електротехнике Европе – EESTEC са Факултета техничких наука у Новом Саду.

 

Теме о којима ће се говорити на конференцији обухватају више области информационих технологија. Учесницима ће вишегодишњи професионалци у својој струци пренети искуства и знања у области веб програмирања, иОС и тестова софтверских производа. Осим наведених, неке од тема о којима ће бити речи су избор технологије за развој пројекта и како стећи навику писања читљивог кода.

 

Поред предавања о техничким темама, учесници ће такође имати прилику да науче како могу на најбољи начин да се позиционирају у очима послодавца и напредују у својој каријери. Кроз предавања о томе како се припремити за интервју и како се издвојити од осталих кандидата учесници ће стећи осећај на који начин пословни свет функционише и добити корисне савете који ће им помоћи да се у њему лакше снађу.

 

ИТ конференција “VE: conf: From 0 to 1” нема само едукативни, него и хуманитарни карактер. За сваког пријављеног учесника компанија Vega IT Sourcing ће донирати средства у добротворне сврхе.

 

Учешће на конференцији је бесплатно и пријаве за учеснике су још увек отворене. Сви заинтересовани могу да се пријаве користећи линк објављен на Фацебоок догађају конференције.

 

Овај пројекат ће употпунити палету догађаја које EESTEC LCНови Сад већ дуги низ година организује, од којих вреди издвојити сајам пословних могућности и стручних пракси – KONTEH, потом Soft skills Academy, EESTech Challenge и многобројне интернационалне пројекте и студентске размене. EESTEC као непрофитно, неполитичко удружење студената има за циљ да повеже студенте електротехнике и рачунарства широм Европе.

 

Локални комитет Нови Сад чине студенти волонтери, а удружење своје циљеве спроводи кроз организовање бројних пројеката којима промовише студентски активизам, стручно, али и лично и професионално усавршавање.


Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 06 јун 2019 12:39
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015