Logo
Одштампајте ову страницу

Конференција „Уђите у свет виртуелне реалности“ у Новом Саду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vecerasntere4545454Након низа ВР догађаја које је SCNS организовао у последње две године, у суботу, 6. јула, од 12 часова у Стартит Центру Нови Сад организује се прва конференција на тему VR технологије.

 

Конференција “Enter The World of Virtual Reality” је део HBIT пројекта који се партнерски спроводи у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација и Факултетом техничких наука у Новом Саду, у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње између Хрватске и Србије у периоду од 2014. до 2020.

 

Циљ конференције јесте да покаже колико је развој ове области напредовао, који су пројекти реализовани како у Србији, тако и у регионалним земљама. Жеља организатора је да окупе и оснаже домаћу ВР заједницу, али и помогну свима које занима ова технологија и медиј.

 

На конференцији ће говорити предавачи из Србије и ЕУ који имају вишегодишње искуство у прављењу различитих ВР апликација и коришћењу ове технологије као водеће у свом бизнису. Програмски концепт је фокусиран на врло различитим, али значајним изазовима у коришћењу ВР-а, али и начинима на којих су наши саговорници на њих одговорили.

 

Конференција ће се састојати од два дела: серије кратких предавања, а потом Showcase дела, током којег ће посетиоци моћи да на Oculus Riftu или HTC Vive пробају различите апликације, али и детаљније попричају са предавачима и другим учесницима о свим питањима везаним за ову технологију.

 

Посетици ће поред званичног networking дела у Стартит Центру, имати прилику да се упознају са ВР технологијом на другој локацији у граду, где ће током целог дана бити представљана опрема и различити Showcase случајеви.

 

Агенда:

 

   12.00 Отварање конференције

   12.25 Уницеф програм – Владимир Тркуља

   12.40 ВР у искуственом маркетингу

 

Никола Вучићевић – Предузетник са вишегодишњим искуством у разним областима. Никола је првобитно радио као организатор венчања 5 година, а након тога је основао неколико стартуп-а и спин офф компанија. Никола је оснивач брзорастуће компаније 365ADS DOO која се бави искуственим маркетингом кроз употребу нових и експерименталних технологија.

 

   13.05. Иван Јелусић

   13.30 Марио Микић Вучак и Дарко Биланжић

   14.00 Ручак

   15.00 Слободан Ђурић

   15.25 Маја Миљевић и Ива Ђукић

   16.40 Милан Милићев

   17.05. Затварање

   17.10 Networking

 

Пријава

 

ВР конференција ће се одржати у суботу, 6. јула, од 12 часова у Стартит Центру Нови Сад (Мирослава Антића 2). Присуство на конференцији је бесплатно, али је обавезна пријава путем овог линка.

 

Путем ове пријаве може да се остави и предлог страних предавача који могу да буду потенцијални предавачи на овој ВР конференцији.

Лајф стрим онференције ће бити приказиван и у Стартит Центру Инђија, истог дана у временском раздобљу до 12 до 17 часова.

 

Извор: Стартит центар/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 јул 2019 12:53
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015