Кућа Добрих Вести

Login

Борисављевић понос Металца

Оцените овај чланак
(0 гласова)

borisavljevicnastartuКРАЉЕВО - Најбољи српски јуниор, бициклиста краљевачког Металца  Милош Борисављевић, заузео је изванредно девето место у престижној трци “Хронометар нација” у близини француског града Нанта.


По повратку у Краљево, његов тренер у Металцу Радиша Чубрић, сумирао је утиске о једном од највећих успеха српског омладинског бициклизма:
- Да ми је неко понудио пласман међу десет пре трке, прихватио бих га оберучке – нашалио се Чубрић.- Конкуренција је била изванредна, Британац Рајан Мулен је победио у јуниорској трци са просеком од 46,7 км на час што је нови британски рекорд и најбоље време  у историји јуниорске трке “Хронометра нација”! Борисављевић је возио на позајмљеном бициклу нашег пријатеља, бициклистичког судије и триатлонца Чубре на чему му се још једном захваљујем, па је и из тог угла његов пласман прави мали подвиг. Уз мало више рада и техничких услова, мислим да може још боље у овој технички и технолошки најзахтевнијој дисциплини.
Борисављевић је ове године на трци Купа нација у Астрији освојио треће место у етапи и одавно неки јуниор са ових простора није постигао такве резултате у сезони као млади краљевачки ас. Чубрић је уверен да је пред њиме сјајна будућност:
- Са његовим бодовима у Аустрији и са “Хронометра нација”, Србија ће на јуниорској светској ранг листи ући међу првих 20 нација! Подвиг за свако честитање!
О плановима за младог возача, Чубрић каже:
- Биће члан Металца и догодине, али смо постигли договор да као гост вози у  екипи Малботек  у Француској и Белгији. Имају одличан програм а то је  за возача у овим годинама веома важно. Радо су га прихватили, препоруке су његове шампионске титуле на  Првенству Балкана, победе  на Првенству Србије и прво место у Лиги Србије. Био је и 24. на Шампионату света у Холандији. Добар глас се далеко чује. Много је помогао да Металац и ове сезоне доминира са јуниорским тимом у српском бициклизму. Када би нам град само мало финасијски више помогао, где би нам био крај!
Борисављевић је на “Хронометру нација” имао прилику да се сретне са великанима светског бициклизма, између осталог и са легендарнон шампионком Жани Лонго. У јуниорској трци прво место припало је Британцу Мулену испред Мишоа и Пиветоа (Француска) док је сениорску трку добио олимпијски вицешампион Тони Мартин (Немачка). У трци за даме славила је Американка Амбер Нибен.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 октобар 2012 11:22
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија