Logo
Одштампајте ову страницу

Отворен позив блокчејн стартапе у пољопривреди

Оцените овај чланак
(3 гласова)

BlockfutuutureНови Сад ће у наредном периоду бити акцелераторски центар за за блокчејн стартапе и мала и средња предузећа која развијају производе и услуге у области пољопривредне и производње хране, логистике и финансије.

 

Новосадски InoSens и Војводина ИКТ кластер су постали чланови конзорцијума који ради на спровођењу прекограничног Block.IS акцелераторског програма ЕУ.

 

Рок за пријаве је 6. новембар у 17 часова на следећем линку.

 

Кроз овај програм стартапи, који раде у ИКТ области ће добити бизнис и техничку подршку од настанка идеје па све до њене комерцијализације, као и могућност директног финансирања. Укупан новчани фонд овог програма износи 2,8 милиона евра.

 

Циљ Block.IS програма је да стратапима омогући приступ знању, технологији, капиталу и тржишту како би на тржиште пласирали нове производе или услуге који су базирани на блокчејн технологији, која је препозната као једна од технологија која највише обећава и која ће унети велике промене у овом веку.

 

Boost је део Block.IS програма, који ће бити спровођен у два наврата, а састоји се из три фазе: иновација (engl. innovate), експериментисање (engl. experiment) и комерцијализација (engl. commercialise).

 

Фаза иновација ће трајати месец дана и окупиће по 45 најбољих идеја или пројеката. Сву учесници ће добити 3.000 евра да развијају своје идеје, као и могућност да са менторима раде на развоју бизнис плана и припреми свог наступа пред преставницима, за нашу земљу, Inosens и ИКТ клустера. Набоља 23 европска стартапа ће проћи у наредну фазу — експериментисање.

 

Ова фаза је најдужа и најзахтевнија, траје осам месеци, а тимови ће радити из својих просторија, док ће повремено са члановима конзорцијума имати 1 на 1 стастанке, радионице и боотцамп-ове, током којих ће заједно са менторима, стручњацима у области технологије и члановима конзорцијума радити на својим Блоцк.ИС пројектима. Ово је фаза у којој ће развити дизајн и МВП прототип, а за ту намену ће сваки добити 50.000 евра.

 

У последњу фазу комерцијализације ће проћи 10 најбољих стартапа. Они ће имати два месеца за промотивне активности, као и експлоатацију својег пројекта, како би стекли нове кориснике и привукли партнере или инвеститоре, као и и 7.000 евра за припрему активности за Демо дан.

 

Block.IS, акцелераторски програм за блокчејн стартапе и мала и средња предзећа се спроводи у оквиру Horizon 2020 програма Европске уније, а у нашој земљи га имплементирају војвођански ИКТ кластер и InoSens.

 

Извор: Стартит

 


Последњи пут измењено уторак, 17 септембар 2019 14:00
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015