Кућа Добрих Вести

Login

"Додир Лиге шампиона" у Ариљу

Оцените овај чланак
(0 гласова)

moslogoaАРИЉЕ - Помоћник министра за омладину и спорт за управљање пројектима Загорка Петровић Златановић Гигић присуствовала је ревијалној утакмици између рукометних клубова „Партизан“ и „Ариље“, у оквиру акције Министарства омладине и спорта „Додир Лиге шампиона“, у Ариљу.


- Драго ми је што је ова утакмица одиграна у спортској хали која је заједничким напорима општине Ариље, Министарства за НИП и Министарства омладине и спорта грађена у неколико фаза, а објекат, у који је уложено преко 180 милиона динара, свечано је отворен у мају 2010. - истакла је Загорка Петровић Златановић Гигић.
Нагласила је, такође, да је дворана у Арињу један од преко 460 пројеката из области спортске инфраструктуре које је реализовало Министарство омладине и спорта. Изградило је и 78 мини пич терена широм Србије, међу којима и у комшијским општинама Ивањица и  Пожега, као и  преко 280 отворених спортских терена, три куглане, једну стазу за ролере у Пироту и још много објеката различитих спортских намена. Пожелела је домаћинима још много лепих догађаја као што је овај,  као и да што више деце изабере  спорт као начин живота.
Рукометаши Партизана дружили су се са ученицима ариљских школа и омладинцима, који су уживали у чаролијама које су на паркету изводили наши прослављени рукометаши, под руководством тренера Александра Брковића.
Циљ акције „Додир Лиге шампиона“ је промоција спорта међу децом и младима широм Србије, што је један од приоритета „Стратегије развоја спорта у Републици Србији“ за 2013. Министарство омладине и спорта планира да и у наредном периоду организује сличне манифестације, да би се спорт приближио најмлађима и да би се деца мотивисала да слободно време проводе квалитетно, бавећи се спортом.
Ревијална утакмица између Партизана и Ариља друга је у низу у оквиру акције „Додир Лиге шампиона“, која ће деци омогућити да се упознају и друже са врхунским спортистима. У делегацији Министарства омладине и спорта био је и саветник за школски спорт Игор Маринковић.
Акција „Додир Лиге шампиона“ прилика је да  рукомет, одбојку, кошарку, ватерполо, тенис и остале спортове деца заиграју заједно са спортистима који су већ остварили изузетне резултате и освојили бројне медаље, што је својеврсни подстицај деци да слободно време проведу на најквалитетнији могући начин и посвете се спорту.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 03 новембар 2012 13:45
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија