Logo
Одштампајте ову страницу

Шоштар:"ОКС случајно погрешио"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

djericssostarkoricasssrbijeБЕОГРАД - Александар Шоштар председник Спортског савеза Србије одговарајући на питања на конференцији за новинаре у хотелу „Унион“, посвећеној досадашњем раду и програмима ове организације за наредну годину, рекао је да сматра да је Олимпијски комитет Србије случајно погрешио када  Милицу Мандић (председник Спортске комисије ОКС), представника МОК за Србију Бору Станковића и Алексанадра Шоштара председника Спортског савеза Србије није навео као чланове новог Управног одбора ОКС после Скупштине ОКС 7. новембра.


- Нисам разговарао са Дивцем који је на путу, али сам дубоко убеђен да је у питању ненамерни пропуст - рекао је Шоштар.- По Статуту ОКС, члан Управног одбора је аутоматски и председник Спортског савеза Србије. Са Дивцем ћу разговарати и о неким интерпретацијама његових изјава  у  појединим медијима о томе како Спортски савез Србије „мора да усклади своје деловање са новим Законом о спорту“.  Имамо законом јасно одређено место у српском спорту као невладина организација и испуњавамо све обавезе које из тога проистичу, а које нам је поверило Министарство омладине и спорта. Односи са ОКС су, у најмању руку, коректни, и због тога је важно да се овакви неспоразуми на време разјасне.

Шоштар је у уводној речи, истакао да је Спортски савез Србије  највећа спортска организација на Балкану. Има у чланству 95 гранских спортских савеза, још пет придружених и четири помоћна члана, као и 96 територијалних спортских савеза и организација.

- Још 21 територијални савез и организација чека на пријем што само сведочи о истакнутом месту које заузимао у српском спорту – нагласио је Шоштар.- Добро је да  се број чланица повећава, то је и потврда да смо добро радили, пре свега на усвајању новог Закона о спорту и пререгистрацији. Број регистрованих спортских организација доказује да смо и на том послу имали успеха. Спортски савез Србије са Републичким заводом за спорт успешно је организовао и акцију „Шта тренираш“ која је привукла велики број младих у спорт.  Организовали смо и Министарску конференцију Савета Европе у сарадњи са Министарством омладине и спорта Србије и пријале су нам честитке за изузетно домаћинство и организацију. Урадили смо и веома значајне категоризације спортова и спортиста, на основу којих спортисти могу да остваре права из радног односа, стаж за пензију и здравствену заштиту, издали смо и бројне публикације у којима су представљени резултати и успеси српског спорта, календари такмичења и адресари клубова и организација.
Шоштар је истакао да је „Мајска награда“ највише признање у српском спорту и да је постала догађај године.  Прошле године су уручена први пут „Специјална признања“ Ивици Дачићу и Новаку Ђоковићу.

Др Дане Корица генерални секретар Спортског савеза Србије, обавестио је да ће се редовна годишња Скупштина СС Србије одржати 20. новембра у Београду и да се очекује преко 150 делегата.  Са Министарством омладине и спорта Србије и Републичким заводом за спорт, Спортски савез Србије организоваће 11. децембра саветавање генералних секретара, а 20. децембра у Дому Народне скупштине Србије одржаће се свечана Скупштина ССС на којој ће се уручити „Специјална признања“.

- Биће то прилика и да се подичимо и медаљама које су освојили српски спортисти ове године и да им још једном честитамо – рекао је Дане Корица.
Потпредседник Спортског савеза Србије Велизар Ђерић говорио је о  угледу који ова организација ужива у свету истакави као пример сарадњу са Индонезијом.

Александар Шоштар честитао је Новаку Ђоковићу на сјајној победу на Местарсу у Лондону.

Конференцији за медије су присуствовали и Драган Атанасов помоћник министра за спорт, Јасминко Поздерац директор Републичког завода за спорт, Урош Драгојловић председник Куглашког савеза Србије и потпредседник Међународне куглашке федерације ФИК НБЦ као и други представници гранских спортских савеза и органзација и чланови УО СС Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 14 новембар 2012 10:32
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015