Logo
Одштампајте ову страницу

Група српских ИТ стручњака покренула старт-ап „дигитални конобар“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

KONOBARRRRRRRГрупа искусних српских ИТ стручњака је покренула иновативни старт-ап пројекат “дигитални конобар”, којим су, поред Србије, почели да освајају и свет.

 

Kono.bar је нови, једноставан и лако прилагодљив сервис, који је пре свега бесплатан и за угоститеље и за госте, а циљ је да се побољша квалитет и брзина услуге у угоститељским објектима свих врста.

 

Коришћење “дигиталног конобара” гостима омогућава максималну здравствену безбедност, као и минималан контакт са евентуално зараженим површинама и особама, што је изузетно важно у тренутно осетљивој епидемиолошкој ситуацији.

 

Сервису “дигитални конобар” се једноставно приступа, тако што се камером мобилног телефона скенира QR код који се налази на столу, након чега се на телефону корисника отвара комплетан мени ресторана у коме се налази, гост бира поруџбину коју конобар добија на свом таблету и за веома кратко време гост је послужен.

 

Значи да гост не мора да чека да се појави конобар, већ наручује или тражи рачун када то жели. Такође је веома важно што гост не мора да долази у контакт са папирним менијем, који није могуће дезифинковати, чиме је у великој мери смањен ризик од преноса заразних болести. На овај начин је значајно смањено време чекања на услугу конобара, а у исто време и гост и конобар су заштићени.

 

Још једна велика предност сервиса КОНО.БАР је што мени ресторана може да буде доступан на готово свим светским језицима, а угоститељима је, уколико немају жељене преводе менија, доступна мрежа професионалних преводилаца који њихов мени могу превести на више од 15 светских језика.

 

Наиме, гост прегледа мени на језику који одабере, а конобар прима поруџбину на матерњем језику, што знатно олакшава комуникацију посебно када се ради о туристима са кинеског, француског, немачког, руског, турског, шпанског говорног подручја.

 

Такође, “дигитални конобар” олакшава комуникацију са конобаром и глувонемим особама. Дигитални мени се лако мења и омогућава детаљне описе артикала са сликама и ценама, као и да сваки ресторан може посебно да истакне своју дневну понуду хране и пића кад год то жели.

 

Свим сегментима сервиса се приступа преко камере телефона или читача QR кода, те нема потребе да се инсталира апликација која додатно заузима меморију телефона, а угоститељи бесплатно добијају опрему која је потребна за рад.

 

Поред ресторана, кафића и клубова, сервис може да се користи и у хотелским собама за услугу роом-сервиса, као и у ресторанима брзе хране и селф-сервиса када гост на телефону прима информацију када је његова поруџбина спремна за преузимање.

 

Слична врста сервиса постоји и у свету, али сервис који су развили наши ИТ стручњаци је толико напредан и лак за коришћење да се српски сервис већ користи и у неколико земаља Европе, а само наши угоститељи имају прилику да комплетан сервис добију бесплатно.

 

Већ више од 200 ресторана широм Србије користи услуге “дигиталног конобара”, а овај сервис се користи и у ресторанима у Шпанији, Сједињеним Америчким Државама, Грчкој, Босни и Херцеговини и Хрватској.

 

Колико је једноставно коришћење овог иновативног сервиса можете погледати у наредном видео клипу:

 

 

Извор: Данас/Кућа добрих вести

 


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015