Logo
Одштампајте ову страницу

Serbia - UAE Blockchain Online Summit

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mrezablokcejennnnnnПривредна комора Србија у партнерству са Привредном комором Дубаија, организује у четвртак 19. новембра са почетком у 9,20 часова, онлајн Блокчејн самит Србија – УАЕ (Blockchain Summit), са циљем да се унапреди и подстакне сарадња Србије и УАЕ у области блокчејн технологије и допринесе развоју знања и размени искустава блокчејн предузетника и дивелопера из Србије и УАЕ о иновативним, брзорастућим технологијама и пословним могућностима.

 

Самит, на којем ће учествовати велики број компанија и екперата из Србије, Емирата и Индије, уводним излагањима отвориће председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и председник Привредне коморе Дубаија, Њ.Е. Хамад Буамим, док ће у панел дискусији учествовати Иван Бјелајац, председник Блокчејн иницијативе, Ханс Хенрик Кристенсен, потпредседник Центра за иновативне технологије Дубаија (Дубаи Силлицон Оасис Аутхоритy - ДСОА), Бојана Томић, директор за правне послове у иницијативи “Дигитална Србија" и Хорхе Караско Троитино, директор развојних технологија компаније Етисалат.

 

Привреда Уједињених Арапских Емирата спада међу најиновативније привреде у свету, захваљујући, пре свега, примени високе технологије у готово свим областима живота. Блокчејн технологија у УАЕ има широк спектар примене, од заштите докумената, е-владе, преко логистике, трговине, до праћења ланаца снабдевања. Са друге стране, Србија тежи да заузме водећу позицију у региону у области програмирања и блокчејн решења, а овај скуп омогућиће размену искустава лидера у примени блокчејн технологија и лидера који имају способности и потенцијала да развијају решења.

 

За праћење и извештавање са скупа, можете се пријавити кликом на регистрациони линк.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 17 новембар 2020 18:01
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015