A+ A A-

Нове "Галебове" звезде лете ка Рију

Оцените овај чланак
(0 гласова)

tijanabogdanovicdesnotekvondoБЕОГРАД - Драган Јовић, тренер у Теквондо клубу “Галеб” из Београда пре олимпијских игара у Лондону прогнозирао је да ће његова такмичарка Милица Мандић  бити –  сензација!


Оно што је снивао – испунило се: Милица Мандић је постала олимпијска шампионка, а њеним стопама крећу нове “Галебове” звезде, за које трофејни тренере Драган Јовић има само похвале.
- Тијана Богдановић, јуниорка у категорији до 46 килограма, веома личи на Милицу Мандић. Има 14 година, али је већ стасала у великог борца способног да досегне олимпијске висине – сматра Јовић. - У “Галебу” имамо изузуетну генерацију девојчица, вредно тренирају и Маја Миловановић, Звездана Богдановић, Вања Станковић, Вања Томић, Нина Мрђа, Бојана и Милица Вуколић, Нађа Савковић…Оне су већ освајала медаље у млађим категоријама и уз дисциплинован рад и упорност, а то су виделе на примеру њихове другарце Милица Мандић, могу да се надају успешеној каријери.
Тијана Богдановић је трострука шампионка Балкана, 2012. освојила је у Русији на такмичењу Г - 1 категорије златну медаљу, на турнир А класе у Хрватској такође је била прва. Недавно, на “Галебовом трофеју” (А класа) поражена  је у финалу.
- Волим да тренирам и да се такмичим и желим да освајам медаље – искрена је Тијана  Богдановић. -Милица нам је свима доказала да се све може ако се жели и упорно ради. Обожавам да тренирам са њом, заиста нас инспирише да увек дајемо максимум.
Иако није имала среће на Светском првенству за јуниоре, Тијана Богдановић  се спрема да се домогне медаље на Првенству Европе идуће године:
- За сада ми је највећа жеља да 2016. одем у Рио де Жанеиро на Олимпијске игре – искрена је млада теквондисткиња Тијана Богдановић која ће 5. децембра  као спаринг партнер  Милице Мандић са тренером Јовићем отпутовати у Рио на припреме за наредну сезону. – Свесна сам какве су обавезе у врхунском спорту, али се не бојим одрицања и напора.
Драган Јовић истиче да теквондо у Србији има лепу будућност и да у ову генерациу “Галебових” младих звезда, али и таленте и  у другим клубовима, вреди улагати:
- Ове године су све јуниорке и кадеткиње имале сјајне резултате, а Миличин успех их је још више мотивисао. Не смемо да заборавимо и одличног сениора Рељу Просеницу у тешкој категорији, који је освајањем медаље на Европском првенству за младе сениоре и победама над репрезентативцима Србије  такође показао да од њега могу да се очекују врхунски резултати. Оптимиста сам, верујем да ћемо у Рију кроз четири године имати моћан тим.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 27 новембар 2012 15:56
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани