Logo
Одштампајте ову страницу

За међународна такмичења и кампове 151 милион у 2013.

Оцените овај чланак
(1 Глас)


mos26atanasovmaricbrankovicmilosevicБЕОГРАД - Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије, потписала је са представницима гранских спортских савезе уговоре о финансирању међународних такмичења у Србији у овој години, као и за организацију кампова. Укупно ће за ове намене бити издвојено преко 151 милион динара.


Симболично, у име појединачних спортова уговор је потписао генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић, а у име екипних Слободан Милошевић, генерални секретар Одбојкашког савеза Србије.
Законом о буџету Републике Србије за 2013. за програме међународних такмичења која су у организацији националних гранских спортских савеза опредељено 84.839.000,00 динара за  47 такмичења у 32 спортске гране.  За  програме спортских кампова издвојено је 66.370.000 динара тако да ће 62 савеза организовати спортске кампове за око 3.000 перспективних спортиста.
- Министарство омладине и спорта Србије помаже савезима у организацији међународних такмичења  јер желимо да Србију представимо свету не само као успешну спортску земљу већ и доброг оргназатора и домаћина – нагласила је Алиса Марић.-  Кампови су до сада дали изузетне резулате, многи олимпијци у Лондону прошле године су, као јуниори, прошли кроз њих. Центар  у Караташу којим руководи Завод за спорт и медицину спорта Србије је идеалана база и надам се да ће се савези определити да у њему организују кампове.
На предлог Министарства омладине и спорта Србије, 2013. је проглашена за годину толеранције и фер- плеја. Алиса Марић, министар омладине и спорта, позвала је гранске спортске савезе да се прикључе акцији “Фер - плеј је победа”, да истакну банер акције на својим тамичењима и сајтовима  и на тај начин младима укажу  на значај поштовања и уважавања противника.
Слободан Бранковић се захвалио министарству на новцу који издваја за спорт и српске спортисте, помаже им да буду део велике међународне спортске породице и пошаљу лепу слику свету. Истакао је да акција министарства „Фер-плеј је победа“ на прави начин промовише вредности и помаже да се млади склоне са улице.
Генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Слободна Милошевић  захвалио се држави што и у време велике кризе схвата значај спорта и издваја новац за организацију такмичења који на најбољи начин престављају Србију у свету.
Директор Завода за спорт и медицину спорта Јасминко Поздерац представио је софтвер за вођење матичних евиденција у области спорта и том приликом истакао да је основни циљ вођења матичних евиденција у спорту да се на ефикасан и једноставан начин омогући евидентирање свих спортских субјеката у Србији на једном месту. Један од вођа пројекта за вођење матичних евиденција у области спорта Предраг Бићанин је објаснио његову примену.
Потписивању уговора присуствовали су и помоћник министра за спорт Драган Атанасов, генерални секеретар Спортског савеза Србије Дане Корица, представници ОКС и велики број председника и генералних секретара гранских спортских савеза.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 фебруар 2013 14:20
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015