Logo
Одштампајте ову страницу

Шоштар примио српске параолимпијце

Оцените овај чланак
(0 гласова)

parastojejacimovickoricasostargolubovicsedemicovicmitrovicidragicБЕОГРАД - Александар Шоштар, председник Спортског савеза Србије са сарадницима примио је српске параломпијце, освјаче медаља на Параолимпијским играма у Лондону прошле године Тању Драгић (злато у бацању копља), Жељка Димитријевића (злато у бацању чуња) и Драженка Митровића (сребро у бацању диска) као и руковдоство Параолимпијског комитета Србије председника Зорана Мићовића, потпредседника и селектора атлестког параолмпијског тима Властимира Голубовића и генералног секретера Бојана Јаћимовића.


- Честитам вам, још једном, на великим успесима на ПОИ у Лондону – истакао је Александар Шоштар у поздравној речи.- Спортски савез Србије је кућа свих српских спортиста и наша су врата свима увек широм отворена. Надамо се да ће бити још прилика за оваква дружења и честитања.
Зоран Мићовић се захвалио на подршци Спортском савезу Србије исткавши:
- Сваки српски параолимпијац али и спортста – инвалид је већ победник  и због тога што је надјачао болест и хендикоп и бави се спортом. Све што су, потом, уз велики труд и залагање, постигли на спортском пољу је још једна велика победа. Велики удео  у овим успесима има и држава, посебно Министарство омладине и спорта Србије које помаже наше програме, али и квалитетан стручни тим предвођен селектором Властимиром Голубовићем.
Властимир Голубовић, који је водио параолимпијски атлетски тим у Лондону је посебно нагласио:
- Са председником Шоштаром српски параолимпијци имају деценијску добру сарадњу још док је био директор Управе за спорт. Тада је много помогао нашим спортистима. Сада је уз нас и Спортски савез Србије  на чему се још једном захваљујем у име свих спортиста – инвалида.
Др Дане Корица генерални секретар СС Србије, који је уручио и дарове драгим гостима, између осталог и дуксеве са именима, је подвукао:
- Спортски савез Србије је вредновао успехе паролимпијаца  и сви ће они бити добитнци “Мајске награда”, највећег спортског признања у Србији. Обрадовали су на изузетним успесима у Лондну и заслужили су и наше признање.
Српски параолимпијци су на ОИ у Лонодну освојили пет медаља две златне атлетичари  Тања Драгић и Жељко Димитријевић и три сребрен атлетичар Драженко Митровић и стонотенисери Борислсва Перић Ранковић и Златко Кеслер.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 06 март 2013 17:22
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015