Кућа Добрих Вести

Login

Јавни час у акцији "Фер - плеј је победа" у Нишу

Оцените овај чланак
(2 гласова)


fpnis3НИШ  - Алиса Марић, министар омладине и спорта одржала је пети јавни час толеранције и фер-плеја у у ОШ „Душко Радовић“, у Нишу и представила друго издање књиге „Медаље заувек“.


Јавном часу присуствовали су и наши прослављени спортисти и спортски стручњаци Александар Шоштар, Ђорђе Вишацки, Дејан Томашевић, Радмила Марковић, Драган Јовић, Лидија Михаиловић, Јован Аврамовић, Владимир Поповић, Борислава Перић, Светлана Обућина, Зоран Јовановић, Елеонора Вилд, Зоран Панчић, Драган Славковић, Жељко Трајковић, Јован Аћимовић, Владимир Вања Грбић, Аранка Биндер, Горан Грбовић, Зоран Гајић, Владимир Батез, Ненад Стекић, Душан Османагић и Александар Боричић чије су се спортске и животне приле нашле у другом тому  књиге „Медаље заувек“. Најмлађој публици  поручили су колико је фер-плеј битан и у спорту, али и у свакодневном животу и да су захваљујући толеранцији на терену и ван њега остали запамћени као спортске легенде.
Ђаци су госте наградили бурним аплаузима, а Алиса Марић је подсетила да је 2013.  посвећена обележавању 1.700 година Миланског едикта, као и да је са ових простора потекао император Константин Велики, човек који је ширио идеју толеранције.
-Са нама су данас наши познати спортисти, шампиони, олимпијци, освајачи медаља и велика спортска имена која су своје успешне каријере изградили управо поштујућу начела фер-плеја. Они су најбоље године свог живота посветили спорту, а сада ће личним примером пренети деци идеју фер - плеја, толеранције и поштовања противника- рекла је Алиса Марић и истакла да се Министарство омладине и спорта Србије бори против насиља у спорту као и да је Ниш право место да се баш одавде пошаље порука толеранције и  фер-плеја.
Поводом обележавања године толеранције и фер - плеја у спорту у Србији министарка је директору школе Божидару Стошићу уручила повељу „Фер - плеј је победа“ за прихватање, подршку и примену принципа фер -плеја.
Алиса Марић, Предраг Перуничић, Александар Боричић и Јован Аћимовић уручили су ученицима лопте са потписима свих присустних спортиста. Власник агенције „ Спортнетворк“ Радован Максимовић и главни и одговорни уредник "Спортског журнала" Предраг Сарић уручили су књигу "Медаље заувек" ученици  ОШ "Душко Радовић" Милици Јоцић.

Дружењу ђака и олимпијаца присуствовали су и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра за спорт Драган Атанасов, специјални саветник за школски спорт Игор Маринковић, као и спортисти и спортски радници из Ниша. Гости су посетили  и градску кућу у којој их је дочекао градоначелник Ниша Зоран Перишић.
-Са нама су данас велики спортисти који својим примером показују да људи кроз спорт постају још бољи. Будите у години толеранције још бољи, поптујте фер – плеј у спорту, будите упорни и постаћете истински шампиони - поручио је Зоран Перишић..
На иницијативу Министарства омладине и спорта 2013. проглашена је годином толеранције и фер - плеја у спорту и у наредним месецима“фер - плеј караван” обићи ће све веће градове у Србији.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 март 2013 18:19
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија